9 ‘klamme’ ting, din krop gør, som faktisk er tegn på sundhed

author
Mathilde Brandborg

Ørevoks, store ture på toilettet, hård hud på fødderne og så videre. Det er alt sammen noget, der ikke umiddelbart virker særlig lækkert, men som faktisk er et tegn på sundhed. Du skal bare til at embrace alle de halvklamme ting, din krop gør – den forsøger nemlig at give dig et kæmpe skulderklap. Klik videre, og tjek, hvor klam både du og jeg er.

Store ture på toilettet

Hvis du leverer en ordentlig og velformet portion på toilettet, skal du ikke tænke ‘ew’ med ‘phew’. Det er nemlig et tegn på sundhed at kunne præstere stort på tønden. Det betyder, at din fordøjelse har en fest. Dét er der mange, der er misundelige på!

Mange ture på toilettet – dagligt

Vi har før snakket om, hvor mange gange om dagen du egentlig bør skide. I den artikel nævner vi, at det er helt almindeligt at skide tre gange dagligt. Så hvis du har tænkt på, om det er unormalt at gå stort på toilettet flere gange om dagen, så er svaret altså: NEJ! Tværtimod. Det er et tegn på sundhed, da også dette fortæller dig, at din fordøjelse er on point.

Producere meget ørevoks

Har du nogensinde hørt nogen sige: “Ørevoks er bare det sprødeste i hele verden”? Nej vel? Men vi burde faktisk begynde at sige sådan, for ørevoks er godt for dig og dine ører. Mange af os er vokset op med at stikke vatpinde i ørerne for at fjerne voksen. Men det er dumt, for ørevoks beskytter ørene imod fremmede partikler, som intet har at gøre i vores øregange.

Hvis du producerer en helvedes masse ørevoks, så vær stolt af det! Det betyder nemlig, at din krop passer godt på dig. Hvis du synes, at ørevoksen er lige spændende nok i store mængder, så kan du forsigtigt fjerne det, der sidder helt yderst i øregange.

Have meget udflåd

Som kvinde, er det nok ofte et tabu, det der med udflåd. Det er, som om det bare er noget nasty shit, vi ikke har lyst til at kendes ved. Men faktisk er der er en rigtig god grund til, at det konstant produceres i vores vajayjay. Det gør det nemlig lettere for os at have sex, fordi det fugter skeden. I øvrigt hjælper det med at transportere sæden ind til livmoderen, så vi kan reproducere os selv.

Så! Det at have meget udflåd er et tegn på sundhed. Det betyder nemlig, at din krop gerne vil lave babyer (eller i hvert fald have sex), og det er jo lidt sejt. Du skal dog lige holde øje med udflåden, for hvis den pludselig ændrer tekstur eller lugt, så kan det være tegn på infektion. Dét skal du gå til lægen med.

Prutte

Kvinder prutter jo ikke, vel? Er det ikke sådan det er? Jo, måske var der nogle, der troede på det i 1500-tallet, men skal vi ikke lige komme tilbage til virkeligheden? Alle prutter. Sådan skulle det i hvert fald helst gerne være. Prutter er et tegn på, at dine tarme arbejder med at fordøje den mad, du har spist. Det er en helt almindelig del af fordøjelsesprocessen.

Du skal være opmærksom på, om du har mavesmerter eller prutter usædvanligt meget, for det kan være et symptom på ubalance i tarm eller mave.

Hård hud på fødderne

Igen noget, vi ikke anser for værende særlig kvindeligt. Men hård hud på fødderne betyder faktisk, at dine fodsåler er meget modstandsdygtige. Mennesket var oprindeligt lavet til at have bare fødder hele tiden. Den hårde hud på dine fødder betyder dermed, at du ville gøre det godt back in the days. Du ville være god til at løbe stærkt, uanset underlaget. Desuden er hård hud på fødderne også et tegn på god blodcirkulation!

Øjne bevæger sig under øjenlågene, når du sover

Det kan være lidt creepy at se på. Måske har du observeret det hos en kæreste eller veninde. Når man når ind i sin dybe søvn, hvilket som regel er i den sidste halvdel af natten, vil man opleve, at øjeæblerne bevæger sig under øjenlågene. Det er et tegn på, at du får en kvalitetsfuld søvn, hvilket er sundt for dit helbred. Du vil ikke selv opleve, at dine øjne bevæger sig, men måske vil du være træt morgenen efter. Det kan nemlig være lidt hårdt at vågne op efter sådan en solid omgang søvn.

Huden i ansigtet flager af

Det virker måske ikke helt normalt, men det er et tegn på sundhed. Når din hud flager af, er det, fordi den gerne vil fornye sig selv. Det hjælper til at opretholde en sund og frisk hud. Og den gamle hud skal jo være et eller andet sted, hvilket er hvorfor den udskifter sig selv.

Det kan være en god idé at få eksfolieret huden, så du afhjælper processen lidt. Bliv ikke overrasket, hvis det i begyndelsen ser lidt voldsomt ud.

Producere bussemænd

Det er også en ting, vi måske tænker, at vi godt kunne være foruden. Men faktisk fungerer bussemænd lidt ligesom ørevoks. De sørger for, at din næse holdes ren for skidt og snavs, som intet har at gøre i din næse. Derfor skal du ikke være så træt af dine bussemænd!

Kilde: bustle