Bruger du kontaktlinser? 5 fejl, du muligvis begår

Oplever du problemer med kontaktlinser? Så kan det skyldes disse fejl

author
Emilia Jacobsen

Du har garanteret også oplevet problemer med kontaktlinser, hvis du er daglig bruger af dem. Der kan opstå mange forskellige problemer, som når øjnene tørrer helt ud, eller der er en revne i linsen. Men mon du egentlig er klar over, at der findes en del ‘regler’, når det drejer sig om kontaktlinser. Tjek eksempelvis, om du laver nogle af nedenstående fejl, der kan være årsag til problemerne.

Husk nu, at det ikke er alt, der egner sig til at komme i nærheden af ansigtet. Find ud af, hvilke ting du ALDRIG skal komme i ansigtet.

1 Du vasker ikke hænder, før du putter dine kontaktlinser i

Ups. Jeg er desværre virkelig dårlig til det her, og det er SÅ dumt, for det kan faktisk være ret farligt. Øjnene er bare helt vildt sarte, og tænk på, hvor mange bakterier du har på fingrene. De bakterier ryger direkte ind i øjnene sammen med linserne, når du putter dem i uden at have vasket hænder først. Det er bare om at skrubbe løs! Og ja, det var også en opfordring til mig selv. Jeg vil i hvert fald rigtig gerne bevare mit syn.

2 Du tager først makeup på og SÅ linserne i

Når du først putter linserne i, EFTER du har lagt makeup, kan du let risikere, at der ryger makeup som pudder, mascarastøv eller lignende ind under selve kontaktlinsen. Det kan føre til ubehag ved øjnene eller et uklart syn hele dagen.

3 Du bruger samme endagslinse flere dage i træk

Endagslinser hedder endagslinser af en grund. Hvis du bruger dem flere dage i træk, er det i hvert fald ikke mærkeligt, at du oplever problemer med kontaktlinser. Der kan nemlig både være risiko for sløret syn, tørhed og allergiske reaktioner.

4 Du har dem på i badet

Den her overrasker dig måske – det er i hvert fald kun kort tid siden, jeg selv fandt ud af det. Men faktisk har vi slet ikke godt af at gå i bad med linserne i. Kontaktlinserne kan nemlig risikere at svulme lidt op, når de kommer i kontakt med vand. Det kan føles rigtig ubehageligt for dig, men det kan faktisk også skabe ridser i hornhinden, som kan medføre infektioner. Av. Den er ikke god. Det gælder altså derfor om at tage linserne i EFTER badet. Også hvis du skal i pool eller badekar for eksempel.

5 Du sover med dine linser i

Det er langt fra alle linser, der er beregnet til at sove med. Kender du ikke det, at du vågner fra en lur, hvor du ikke tog linserne ud? Det er nok en af de ubehageligste følelser EVER. Det hele bliver så tørt, og man har nærmest svært ved bare at åbne øjnene. Det er slet slet ikke noget, dine øjne har godt af, så HUSK NU at tage dem ud, før du går i seng eller sover middagslur. Så bliver det i hvert fald ikke et af dine problemer med kontaktlinser.