Hvad skal jeg spise, hvis jeg har ondt i halsen?

Sund

De 6 bedste ting, du kan spise, hvis du har ondt i halsen

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den december 6, 2017

Når det er den tid på året, hvor forkølelserne og influenzaerne vrimler omkring os, er der proppet med gode råd rundt omkring – også her på Shero. Læs for eksempel om den ene ting, du burde gøre, hvis du begynder at føle dig lidt syg. Er skaden allerede sket, og sidder du med en ordentlig omgang influenza og ondt i halsen? Så kan du prøve at spise nogle af nedenstående ting for at lindre ømheden. God bedring!

1 Lakrids

Desværre betyder det ikke, at du bare skal spise løs af dine yndlingslakridser fra Haribo, og så er din hals fjong igen. Lakrids i denne sammenhæng betyder lakrids med kogende vand. For eksempel lakridsrod, der oftest bruges i diverse tevarianter. Flere undersøgelser viser, at det kan have en positiv effekt på dit immunforsvar.

I én undersøgelse var det faktisk mus, der drak lakridsvandet. Og her opdagede man, at musenes produktion af T-celler, som er meget vigtige for immunforsvaret, var øget. Måske er det også derfor, der findes så mange halspastiller med lakridssmag?

2 Is

Dem, der får deres mandler fjernet, skal faktisk helst kun spise is i dagene efter! Måske har du prøvet det? Kolde madvarer hjælper med at lindre smerter, og så smager det jo riiiiimelig lækkert det der is. Så skriv lige din favoritis på indkøbsseddelen…

3 Honning

Du kender måske godt honningtricket? Mange putter det oftest i varm mælk eller te, men faktisk er det allerbedst, hvis du snupper en teskefuld en gang imellem.

De varme drikke kan nemlig ødelægge honningens gode egenskaber. Honning indeholder både antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber (ja, goddav’! Alt sammen noget, der er rigtig godt for din ømme hals)… Men honningens lækre konsistens er også i sig selv et godt ‘smøremiddel’ til ømheden.

4 Ingefær

Ifølge en undersøgelse er ingefær proppet med gode antiinflammatoriske egenskaber, der kan berolige irritation. Så frem med det lille knoldede væsen, hvis du har ondt i halsen. Hvis du ikke er så vild med smagen, kan du putte lidt i aftensmaden. Hvis du derimod elsker det, kan du hælde kogende vand udover og drikke det som te.

5 Salvie

Denne grønne plante kan faktisk hjælpe med at bekæmpe infektioner og har været brugt i flere hundrede år mod sygdomme. Gør ligesom med ingefæren – hæld kogende vand over og drik det, eller brug det i madlavningen, eksempelvis i en varm suppe.

6 Te

Te er måske det, du plejer at ty til, lige så snart du kan mærke ømhed i halsen? Det er også det helt rigtige at gøre. Te kan virkelig give et kick til din syge hals og krop, som mange andre ting ikke kan. Det er egentlig lige meget, hvilken smag eller sort du vælger. Vælg den, du bedst kan lide – så får du nemlig drukket mest af den og slipper forhåbentlig af med at have ondt i halsen.

 

Kilde: Cosmopolitan