Den almindeligste årsag til, du har dårlig ånde

Det findes faktisk en ret nem løsning på det der med at have dårlig ånde. Og nej - det er ikke tyggegummi!

author
Anja Bruneskjold

Det er bestemt ikke fedt at have dårlig ånde. De fleste oplever dog at have det en gang imellem – mens andre faktisk døjer med det hver eneste dag. Men måske er det i virkeligheden slet ikke så svært at komme til livs? Se bare her!

Nogle gange ER det bare kaffe og hvidløg, der får din ånde til at lugte fælt. Og andre gange er det faktisk lidt mere teknisk … For eksempel kan både sult og tørst give dig dårlig ånde. Du kender sikkert det der med at vågne op knastør i munden med verdens dårligste ånde? I løbet af natten har du ikke drukket noget, og din spytproduktion har derfor ikke været nær så aktiv, som den er i løbet af dagen. I den forbindelse bliver der skabt ildelugtende bakterier, som sætter sig på tungen. Og det er altså de bakterier, der gør, at du kan have dårlig ånde.

Det samme sker faktisk, hvis du er sulten. Det er derfor ret smart at drikke og spise regelmæssigt, hvis du gerne vil undgå at have dårlig ånde – og måske også vil undgå andre ting. Tjek for eksempel disse 6 grunde til, du ALDRIG må springe et måltid over.

Hvordan undgår man så at have dårlig ånde?

Det er egentlig ikke, fordi det er supersvært. Det er bare de færreste, der er klar over det – eller husker det. Det handler simpelthen om, at du skal have fjernet bakterierne fra tungen. De sætter sig helt bagest på tungen – der tæt på drøblen, hvor man instant får en trang til at kaste op, når man kommer for tæt på.

Men! Det ER altså så langt tilbage på tungen, du skal børste. Og du vænner dig faktisk hurtigt til børste tungen uden at blive mødt af trangen til at kaste op.

Læs også: Sådan slipper du for dårlig ånde, når du ikke har et tyggegummi