Den BEDSTE måde at falde i søvn på, du SKAL prøve

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Måske har du allerede hørt om det supersmarte trick, der på UNDER to minutter får dig i drømmeland. Men den bedste måde at falde i søvn på handler faktisk i virkeligheden om noget HELT andet. Se bare, hvad en undersøgelse viser.

Læs også: 5 ting, du aldrig skal gøre i sengen

Hvad er den bedste måde at falde i søvn på?

I en undersøgelse blev en lille gruppe kvinder og mænd bedt om at sove på forskellige måder. Nogle skulle sove i en specialbygget seng, der vuggede fra side til side. Andre skulle sove i en almindelig seng ved siden af – blot for at blive vant til at sove i andre omgivelser end normalt. Deltagerne havde elektroder på hovedet, så forskerne kunne sammenligne de frivilliges døgnrytmer.

Det blev ret hurtigt tydeligt, at den bedste måde at falde i søvn på var i den vuggende seng. Det var nemlig her, deltagerne slappede bedst af, lettere kom ned i den helt dybe søvn og stort set slet ikke vågnede om natten.

I forsøget vuggede sengen helt forsigtigt – kun 10,5 centimeter fra side til side hver fjerde sekund. Ifølge forskerne var tempoet så roligt, at deltagerne IKKE kunne få kvalme og blive dårlige.

Hvis man sover i den type vuggende seng, som forskerne lavede til forsøget, er det faktisk stadig muligt at sove i den stilling, du elsker allerhøjst. Det handler egentlig bare om at sove i en seng, der vugger. Men desværre findes sådan en seng slet ikke endnu. Så hvad er SÅ den bedste måde at falde i søvn på? Ja, det bedste er naturligvis den vuggende seng. Men det NÆSTBEDSTE kunne for eksempel være en hængekøje. Det er ikke, fordi du har så mange forskellige alternativer til  sovestillinger, men du vil i den grad kunne falde i søvn, mens hængekøjen vugger. Og så er det jo altså, at du vil få en bedre søvn. Måske er det værd at prøve?

Godnaaaat!

Læs også: 6 irriterende situationer, du kender, når du og din kæreste deler seng