Jeg mangler en effektiv træningsmetode

Sund

Den mest effektive træningsmetode på bare 4 minutter. Prøv den

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 15, 2017

Du har sikkert hørt en helt masse om alle mulige former for interval- og HIIT-træning, men har du hørt om Tabata? Tabata er faktisk bevist at være en mega effektiv træningsmetode – faktisk en af de bedste. Tjek ud, hvad du skal gøre.

Taba hva’ for en nød?

Tabata er en af formerne inden for interval- og HIIT-træning og på bare fire minutter med denne træningsform kan du forbrænde en masse kalorier og være på vej mod det helt optimale vægttab. Eller blot forbedre dit sunde jeg.

Undersøgelser viser, at Tabata er en af de mest effektive træningsmetoder, når det kommer til at tabe fedt og for hjertets sundhed.

Det skal du gøre

Helt konkret går Tabata ud på, at du træner 20 sekunder ved meget høj intensitet – det vil sige, at du gør det så hurtigt, du overhovedet kan i 20 sekunder. Så holder du pause i 10 sekunder, og det gentager du så i fire minutter i alt.

Det betyder ikke så meget, hvilken form for motion, du dyrker, eller hvilke øvelser du vælger. Du kan for eksempel sagtens blot lave squats og armstrækninger. Men du kan også lave sprællemænd, mountain climbers og lunges. Det er helt op til dig.

Du kan med fordel også vælge flere forskellige øvelser, og så træne 20 minutter i alt. Det vil sige, at du laver Tabata à fire minutter med en eller to forskellige øvelser, så laver du Tabata à fire minutter med en eller to nye øvelser. Sådan fortsætter du med nye øvelser, indtil du har lavet 5×4 minutter, altså 20 minutter i alt.

God fornøjelse!

Kilde: Popsugar