Denne ene ting, du gør med veninderne, er MEGAsund for dig

Hvis du er meget sammen med veninderne, er du helt vildt sund. Det viser en undersøgelse.

author
Emilia Jacobsen

Er du god til at bruge en masse tid sammen med veninderne? Tager I for eksempel på små getaways sammen? Så er du og dine veninder faktisk nogle af dem, der er allersundest. Pretty52 fortæller nemlig om en undersøgelse, der beviser netop dette.

Læs også: Bucketlist: 30 ting, du og din veninde skal lave SAMMEN i løbet af året

Det er ultrasundt for dig at bruge masser af tid sammen med veninderne

Noget af det bedste er da at hygge helt vildt med veninderne, ikke? Det gør dig med garanti ALTID glad, når I tilbringer tid sammen. Og det er der altså en helt speciel grund til. Ifølge en undersøgelse viser det sig nemlig, at dit niveau af hormonet oxytocin bliver højere, når du er sammen med dine veninder. Det er netop det hormon, kroppen producerer, når vi føler os glade. Det giver jo SÅ god mening, når man tænker på, hvor glad man føler sig sammen med veninderne.

Så hvis der er EN ting, du bør gøre sammen med veninderne, er det altså at tage en smuttur et sted hen. Sørg for at lave små getaways, for på den måde er I sammen flere dage i træk, og det vil altså i den grad påvirke din sundhed og dit humør. Du kender det helt sikkert, hvis du har prøvet at rejse med en veninde, eller hvis I for eksempel kommer hjem fra festival. Du har næsten aldrig været gladere. Så hvorfor ikke gøre endnu mere af den slags?

Sociale bånd betyder en del

Undersøgelsen involverede faktisk hele 309.000 mennesker. Konklusionen var, at hvis man ikke som sådan har nogle stærke, sociale bånd, øger det faktisk risikoen for tidligere død med hele 50 procent. Det er da helt vildt!

Nu er det jo ikke sådan, at du nødvendigvis dør tidligere, bare fordi du ikke har så mange veninder eller laver så meget med dem. Bare rolig. Undersøgelser skal altid ses i sammenhæng med andre forhold. Så alle de andre ting, der gør dig glad, skal nok gøre, at du også lever længe.

Læs også: Du ved, I er bedste veninder, når …