Denne mand holdt sit nys tilbage. Det skete der

Det kan faktisk være farligt at holde nys tilbage

author
Emilia Jacobsen

Du synes måske, det er lidt klamt at nyse, fordi der ofte kommer spyt og snot ud over det hele. Og så vil du hellere holde nys tilbage. Men hallo. Nu skal du virkelig læse med, for det kan være noget så farligt at holde sit nys tilbage.

Skader i hals

En 34-årig mand fra England havde holdt et nys tilbage, og pludselig begyndte hans hals at hæve op. Hans stemme blev hæs, og han havde en mærkelig fornemmelse inde i halsen. Nyset havde han forhindret ved at klemme om næsen og lukke munden – nok som vi alle ville gøre, hvis vi skulle holde et nys tilbage.

Han blev røntgenfotograferet, og det viste sig, at nyset eller det ikke-eksisterende nys havde ødelagt noget af det bløde væv i hans hals. Lægerne fandt også luft indeni hans bryst og nakke. Og netop det kan være utrolig farligt.

Michelinmanden

Et ret godt billede af, hvad der kan ske, hvis du holder nys inde, er, at du kommer til at ligne Michelinmanden. Jep, det er den flotte hvide mand, du ser på billedet nedenfor.

Når du nyser, kommer der et massivt tryk af luft, og hvis det tryk sker inde i din krop, kan du risikere at fange luften inde i kroppen. Altså, komme til at ligne Michelinmanden …

Hvad skete der så med manden?

Manden blev indlagt på hospitalet og blev der en hel uge, så han kunne få den rette behandling. Han klarede den og blev heldigvis helt rask. Mon han nogensinde vil holde nys tilbage igen?

Dog er tilfældene meget sjældne, så nu skal du ikke gå og være bange hele tiden. Men hvorfor ikke bare altid komme af med luften i stedet for at tage chancen? Pointen med at nyse er jo, at vi kommer af med det, kroppen ikke vil have. Så ud med det hele – også snot og spyt.

LÆS OGSÅ: Denne mand tog iskolde bade i en uge – det her skete der

Kilde: Cosmopolitan