Du kan FAKTISK spise pizza til morgenmad med god samvittighed

Pizza til morgenmad - for godt til at være sandt, eller ej?

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Vi ELSKER pizza. Faktisk har vi fundet frem til hele 14 gange, hvor pizza er bedre end en kæreste. Men pizza til morgenmad? Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men den er god nok ifølge den amerikanske diætist Chelsey Amer. I et interview med Daily Meal har hun nemlig fortalt, hvordan et stykke pizza til morgenmad faktisk kan være bedre end en portion morgenmadsprodukt med mælk.

Kalorier, sukker og protein

Chelsey Amer forklarer, at de fleste morgenmadsprodukter indeholder meget mere sukker, end vi lige går og tror. Lidt ligesom de her 5 overraskende madvarer, der faktisk er FYLDT med sukker. Derudover er kalorieindholdet faktisk også mere eller mindre det samme i en pizzaslice og en skål morgenmadsprodukt med mælk. Til gengæld har pizzaen mere protein i sig, hvilket vil holde dig mæt og energifyldt i længere tid end den sukkerholdige skål morgenmad. Og for meget sukker kan være ret nederen mod kroppen – blandt andet sker der forskellige ting med din hud, når du spiser sukker. Nej tak.

There is a but …

For godt til at være sandt? Egentlig ikke. MEN. Den her teori holder desværre kun stik, hvis du fylder dig med Coco Pops, Frosties og andre MEGET sukkerholdige morgenmadsprodukter. Så hvis du normalt spiser en halv bolle med ost eller en skål skyr med müsli til morgenmad, skal du altså for guds skyld IKKE skifte det ud med pizza til morgenmad. Og hvis du spiser Coco Pops, men måske synes, at det er liiige friskt nok at skifte til pizza til morgenmad, kan du prøve denne lækre opskrift på sund morgenmad.

Læs også: 3 positive ting, der sker, når du spiser pizza hver dag