Denne OVERRASKENDE ting gør, at du faktisk træffer dårlige beslutninger hver dag

Foto/ Shutterstock

author
Liv Raahauge Frederiksen

Du er egentlig ikke er den store fan af kombinationen: chokoladekiks, kyllingespyd fra 7-Eleven og en “fempak”-Mælkesnitte. Alligevel sker det af og til, at du kommer til at kværne en lignede kombi … Jep, du er gået totalt sukkerkold, fordi du simpelthen er sulten. Måske du også kender, hvordan det at være sulten kan gøre dig HANGRY … Men vidste du, at det at være sulten ikke kun får dig til at træffe dårlige beslutninger i forhold til valg af mad? En undersøgelse viser nemlig, at sult påvirker dine beslutningstagning negativt. Det skriver Bustle.

Læs også: Hvornår på dagen har man flest cravings?

Sult ændre din beslutningstagning

Faktisk er der ret mange grunde til, at du ikke skal springe et måltid over. Generelt bliver du mere utålmodig, men særligt interessant viste undersøgelsen også, at du bliver mere impulsiv i forhold til at få ‘belønning’ – OGSÅ selvom belønningerne ikke dæmper din sult. For studiet viste faktisk, at sult påvirker din beslutningstagning i forhold til ALT. Når du er sulten, vil du altså handle impulsivt efter at få øjeblikkelig belønning. Det går ud over din evne til at tage fornuftige, rationelle beslutninger, fordi du vælger den løsning, som vil give dig et resultat hurtigst muligt.

Hvorfor?

Forskerne ved stadig ikke, præcis hvorfor folk handler sådan. For det giver jo ikke rigtig mening. MEN en teori er, at hjernen tolker sult, som om du er i en mangelsituation.

Så hvis du har det med af og til at tage dårlige og ikke så velovervejede valg, så burde du måske liiige tage en lille snack – INDEN du træffer en stor beslutning. Måske det bare handler om, at du er sulten. Er det ikke tilfældet? Så kan det være, at du skal læse vores ULTIMATIVE guide til IKKE at træffe dårlige beslutninger og opføre dig som en idiot.

Læs også: Det er faktisk SUNDT for dig at droppe rengøringen