Annonce

Derfor burde du dyrke sport sammen med din veninde

Der er altså en del fordele ved at dyrke sport med en veninde, og dem ser du her.

author
Emilia Jacobsen

Har du mon prøvet at dyrke sport med en veninde? Du må da i hvert fald have prøvet det til idræt i skolen. Mindes du så også, hvor sjovt og fedt det faktisk var? Men vidste du så, at mange af os piger stopper med at dyrke sport i puberteten? Det er, som om der pludselig er andre ting, der prioriteres højere. Selvfølgelig er der skole og studie, men en del af vores tid til sport bliver også erstattet af vores samvær med veninder og venner.

Det er da egentlig skørt, at det skal stoppe os fra at dyrke sport, ikke? Hvorfor egentlig ikke bare slå to fluer med ét smæk? Du kan jo sagtens dyrke sport med en veninde. Always står i deres #LikeAgirl-kampagne bag over 70 forskellige #LikeAGirl camps over hele Danmark – et af formålene med de her camps er netop at opleve det fællesskab, der opstår, når man dyrker sport.

Det er for nice, og det er på tide, at det går op for os alle, hvor fedt det er at dyrke sport SAMMEN. Det sociale aspekt af sporten er SÅ vigtigt for os unge kvinder. Det er faktisk et af de mest essentielle aspekter overhovedet. Og netop DERFOR bør du dyrke sport med en veninde.

Hvad får du egentlig ud af at dyrke sport med en veninde?

Det skal være sjovt at dyrke sport

… Og det bliver altså bare kun sjovere, hvis man er sammen om tingene. Det er faktisk ret vigtigt, at der er den helt rigtige atmosfære, som gør, at det bliver sjovt for dig at dyrke sport, og den atmosfære er en veninde blandt andet med til at skabe. Jeg træner selv sammen med min veninde flere gange om ugen, og jeg kan altså ikke tælle på to hænder, hvor sjovt vi har det sammen, når vi træner. Det er virkelig med til at motivere mig, at jeg træner sammen med hende. For jeg ved jo, at jeg hver gang er garanteret en hyggelig og sjov træning.

I kan hjælpe hinanden

Når I er to, kan I hjælpe og støtte hinanden. Det er ekstremt motiverende for jer, når I kan rose hinanden for fremskridt eller måske lære hinanden nogle gode teknikker. I har garanteret totalt forskellige styrker og svagheder, og det gør, at I kan komplementere hinanden, når I dyrker sport sammen. Det er en vanvittig skøn måde at kunne bruge hinanden på.

Modighed og selvtillid på kontoen

Ikke nok med at det er sjovt, og I kan være der for hinanden, så giver det jer altså også nogle helt specielle egenskaber. Du og din veninde bliver nemlig modigere, og I får opbygget en selvtillid, I måske ikke vidste, I kunne finde frem.

Er det ikke fedt, at I får SÅ meget ud af at dyrke sport sammen? Der er simpelthen ikke andet for end bare at komme i gang. Måske skal I gå til en sport sammen, måske skal I melde jer ind i fitten sammen, eller måske finder I på noget helt tredje …

Læs også: 8 kiksede situationer, vi alle sammen kender, når vi dyrker sport

Annonce for Always