Derfor er det sundt for dig, hvis du griner noget mere

Du skal da grine mere, end du plejer, for det er sundt at grine

author
Rebeca Pons

Det føles fantastisk at grine, men det er ikke den eneste årsag til, at du ikke burde holde dig tilbage med latteren. Der findes nemlig en lang række fordele ved at grine, der er ret sunde for dig. Så skynd dig hellere at grine mere, end du plejer.

1 Det styrker dit immunforsvar

Når du griner, danner du flere hvide blodlegemer. De er med til at styrke dit immunforsvar, og så forhindrer det de mange slags sygdomme.

Det skaber velvære

Ifølge en undersøgelse skaber et minuts latter 45 minutters velvære. Det er jo ret vildt. Men hvordan fungerer det lige? Velværen opstår, fordi frontallappen i hjernen bliver påvirket, hvilket giver dig mere overskud og energi. Frontallappen er den, der holder styr på vores tanker og følelser. Du skal aldrig gå ned på velvære!

Det giver dig smukkere hud

Når du griner, udvides blodcirkulationen i din huds blodkar, hvilket har den gode betydning, at muskulaturen i dit ansigt bliver strammet op. Men hey, hvad går smilerynker lige ud på?

Det hjælper på smerter

Har du ondt nogen steder for tiden? Så er det bare om at grine. For når du griner, udskiller du endorfiner, hvilket har en beroligende effekt på dig. Du vil derfor ikke føle lige meget smerte.

Du kan klare mere

Når du griner, letter det hele lidt, og du får en følelse af, at du kan klare alt. Det er en virkelig dejlig følelse, der kan hjælpe dig igennem alt. Så hvis du føler dig presset, skal du bare huske at tænde for latteren.

Det forhindrer stress

Stress lyder på ingen måde rart. Heldigvis er det sådan, at ved at grine mere mindskes niveauet af stresshormoner. Latter sænker nemlig blodtrykket på lang sigt, så dine muskler slapper af.

Det gør dig generelt lykkelig

Et grineanfald kan føles virkelig rart, men det har også en beroligende effekt på dig. Når du griner, danner din krop og hjerne en masse dopamin og serotomin, hvilket er med til at gøre dig lykkelig.