Derfor er du MEGAsund, hvis du elsker katte

Er du typen, der elsker katte? Hvis du gør, at det ret heldigt. Tjek bare, hvor godt det er for dit helbred.

author
Anja Bruneskjold

Er du også en af dem, der bare elsker katte? Det er heldigt! Eksperter mener nemlig, at der er en positiv sammenhæng mellem din sundhed og dit store kattehjerte.

Læs også: Dit stjernetegn afslører, hvilken type kat du er

Det er godt for dit helbred, hvis du elsker katte

Render du også rundt og overvejer, om du skal anskaffe dig en kat? Det behøver du ikke længere … Psykolog Dr. Danielle Forshee forklarer nemlig, at det er VIRKELIG godt for dit helbred, hvis du er crazy med katte – så du kan altså roligt skrive en kat på ønskelisten.
Det er nu ikke, fordi din kattekærlighed kan forhindre en forkølelse, men dit mentale helbred er helt i top. Hvis du altså HAR en kat.

Du skal tale med din kat

Hvis du elsker katte, ved du sikkert allerede, at det siger en hel del om din personlighed. Men var du klar over, at det OGSÅ er sundt? Det tæller ikke helt, hvis du har en kat, du ikke rigtig beskæftiger dig med. Men hvis det er sådan, er du måske heller ikke sådan RIGTIG vild med katte … Det afgørende er altså, at du taler med din kat. Yes, du læste rigtigt. Og hvis du taler med din kat, så synes du måske også, at du har et helt særligt bånd til den. Og det er altså DET, der påvirker din mentale sundhed positivt.

Undersøgelser har også vist, at det at tale til (og MED!) dine husdyr faktisk kan hjælpe dig, hvis du for eksempel har en depression. Og ja, det gælder altså ikke KUN katte i det her tilfælde. Så det er heller ikke helt dumt, hvis du taler med din hund.
Hvis du elsker katte eller andre kæledyr, kan det faktisk sænke dit blodtryk lige så meget, som medicin kan. Du skal naturligvis ikke kun anskaffe dig en kat eller hund, hvis du er stresset og har for højt blodtryk. Det er altid smart liiiige at tale med sin læge. Men måske kan husdyr virke forebyggende? Det kræver jo så bare, at du husker at tale med dem.

Læs også: 7 grunde til, at det er sundt at være doven