Hvad er Golden Milk?

Sund

Derfor er den hypede drik Golden Milk sund for dig

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den februar 17, 2017

Først var det den lækre avocado, der blev hypet, og derefter blev det de sunde chiafrø. Nu er det noget helt tredje. Lad os præsentere dig for Golden Milk.

Golden Milk er en varm drik, der blandt andet består af ingefær, gurkemeje, kokosolie, og kokosmælk. En drik, der byder på meget mere end blot lækkerhed, for den er nemlig også sund for dig. Så den er altså et ret godt eksempel på en win win-situation.

Derfor er Golden Milk sund for dig

1 Bedre fordøjelse

Gurkemeje er lidt et vidundermiddel, når det drejer sig om bedre fordøjelse. Flere undersøgelser har vist, at gurkemeje bekæmper luft i maven, oppustethed, og fordøjelsesbesvær. Derudover indeholder drikkelsen også ingefær, som er godt mod kvalme og er dejligt beroligende for maven.

Dine muskler vil takke dig

Hvis varme drikke ikke lige er dig, så kan du også drikke den kold, eller endnu bedre – bruge den som en pre-workout snackvarm eller kold. Gurkemeje har en række anti-inflammatoriske egenskaber og kan derfor lindre led- og muskelsmerter og endda hjælpe på hovedpine. Jeg sagde jo, det var et vidundermiddel. Undersøgelser har vist, at gurkemeje har nogle af de samme egenskaber som ibuprofen – det er altså stærkere end panodil.

Det kan også anbefales at drikke Golden Milk efter din træning, ifølge en undersøgelse er drikkelsen nemlig god til at forebygge muskelømhed. Det er på grund af både ingefær og gurkemeje.

Godt for dit kolesteroltal

Kokosolien i Golden Milk er godt for dit kolesteroltal. Det er måske ikke noget, du tænker supermeget over nu. Men i det lange løb vil du blive glad for at tænke over det allerede nu. Bonus info: Det siges endda, at kokosolie bekæmper huller i tænderne. Endnu et vidundermiddel – yay!

4 Slut med forkølelse og influenza

Ingefær er kendt for at hjælpe mod ondt i halsen og er længe blevet brugt af folk til at bekæmpe forkølelse. Med god grund. Ingefær hjælper nemlig kroppen med at beskytte sig mod luftvejsinfektioner.

Det skal du bruge til at lave en kop Golden Milk

  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 0,25 tsk. stødt sort peber
  • 1 nip cayennepeber
  • 2,5 dl kogende vand
  • 1 spsk. kokosmælk
  • 1 tsk. kokosolie

Sådan gør du

1. Hæld alle krydderierne i en stor kop og hæld kogende vand over. Rør rundt.

2. Tilsæt kokosmælk og kokosolie, og se, hvordan drikken nu bliver som gul(d) mælk.

 

Velbekomme!

Mere om