Hvor længe skal man holde planken?

Sund

Derfor skal du ikke lave planken i mere end 30 sekunder

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 14, 2017

Har du fået at vide, at du skal kunne holde planken, så lang tid du overhovedet kan? Såååå skal du lige til at sadle lidt om. Det allerbedste, du kan gøre, er nemlig at holde planken i 20-30 sekunder og ikke mere…

Har du set? VIDEO: 3 ting, du skal stoppe med at gøre i planken

Slå ikke din egen rekord

Det nytter slet ikke noget at konkurrere med dig selv gang efter gang om at kunne holde planken længere tid end sidste gang. Hvis du skal opnå det mest effektive resultat, skal du nemlig ‘blot’ holde planken i maks. 30 sekunder. Du skal nemlig virkelig kunne mærke, hvor hårdt det er at ligge der i planken. Og derfor gælder det om at presse samtlige muskler sammen for at kunne holde dig lige som et bræt.

Spild af tid

Altså, nu er det jo ikke, fordi du ikke MÅ holde planken i længere tid end 30 sekunder – det er bare lidt spild af tid. Når du laver planken, skal det handle om din core og ikke dine skuldre. Og hvis du ligger i længere tid end 30 sekunder, bliver det hurtigt dine skuldre, der bærer dig. Men du må selvfølgelig godt lige tage et par sæt eller 5 à 30-sekunders planke. Vil du have en udfordring? Så prøv dette træningsprogram kun baseret på plankeøvelser.

 

Kilde: Popsugar