Bør man virkelig spise morgenmad to gange hver dag?

Sund

Derfor skal du spise morgenmad to gange hver dag

Anja Bruneskjold

Af Anja Bruneskjold Skrevet den september 10, 2018

Du har stensikkert hørt, hvor godt og sundt det er at huske at spise morgenmad. Men har du også hørt, hvorfor man skal spise morgenmad TO GANGE hver morgen?

Mange tror, at man kan tabe sig, hvis man husker at spise stor morgenmad hver eneste dag. Men det er altså ikke nødvendigvis helt rigtigt. Dog viser et studie derimod, at folk, der spiser stor morgenmad, men SAMTIDIG mindre frokost og aftensmad grundlæggende har lavere BMI.

I stedet for dele dine kalorier op i tre lige store måltider og også tre lige store mellemmåltider, kan det måske være en fordel at rykke flere af kalorierne til om morgenen. På den måde føler du dig nemlig mættere, når du skal spise frokost. Og så undgår du højst sandsynligt også at overspise. Derudover har din krop hele dagen til at forbrænde de kalorier, du har indtaget.

Læs også: Det her er, hvad dine madcravings i virkeligheden prøver at fortælle dig

Flere læger mener, at vores fordøjelsessystem fungerer meget bedre om morgenen end senere på dagen og om aftenen. Og nogle eksperter mener endda, at vi slet ikke bør spise om aftenen, fordi kroppen ikke på samme måde kan komme af med fedtet. Og i den forbindelse producerer vi altså ikke nok insulin til at holde vores blodsukker stabilt.

Et godt tip kan være at spise cirka 35 procent af dine daglige kalorier allerede om morgenen. På den måde vil du nemlig, hvis du husker at være liiidt opmærksom i begyndelsen, automatisk komme til at spise mindre portioner resten af dagen.

Andre fordele ved at spise morgenmad to gange

Fordi du i højere grad sikrer dig, at du ikke kommer til at spise for mange kalorier, så kan morgenmad to gange hver eneste dag faktisk hjælpe dig med tabe dig – og i hvert fald holde din vægt stabil. Du er ikke garanteret et vægttab, men du får højst sandsynligt lettere ved at undgå cravings. Dem, der ofte lokker dig i kaloriefælden.

Kilde: Men’sHealth