Hvorfor tage en kold skyller?

Sund

Derfor skal du tage en kold skyller

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 13, 2017

Ugens anbefaling bliver en kølig en af slagsen – så hvis du ikke allerede er is, så kommer du til at fryse. Ej, pjat. Eller jo – det skal handle om noget koldt. Nemlig en kold skyller under bruseren. Men hvorfor dog det? Læs med.

LÆS OGSÅ: Denne mand tog iskolde bade i en uge – det skete der

 

Hvad?

Når du går i bad, elsker du sikkert at stå under det varme vand i lang tid ad gangen. Det er da også den rareste følelse, det giver jeg dig ret i. Men efter det her lange, dejligt varme bad, så skal du nu overveje at skrue ned for varmen og op for kulden. Du skal nemlig tage en kold skyller bagefter. Det skal bare være ganske kort, omkring 30 sekunder, men gerne hver eneste dag.

Hvorfor?

Der er faktisk flere forskellige grunde til, at det er en god idé at tage en kold skyller. Først og fremmest kommer du i bedre humør af det, fordi bestemte adrenalinstoffer i dit blod og din hjerne øges ved det kolde gys. En anden fordel er, at din hud bliver rigtig glad for det. Skellet fra det varme vand til det kolde gys vil stramme huden og porerne op og dermed give en glattere hud med tiden. Og sørme om dit hår ikke også vil se mere skinnende ud med tiden, fordi det normalt har en tendens til at tørre ud ved varmt vand. Der er mange flere fordele end de nævnte. Men jeg vil også bare sige, at det bare giver et kick i en, når man lige slutter af med sådan et koldt gys. Så det er klart anbefalelsesværdigt.