Derfor skal man altid tisse, når man nærmer sig sit hjem

Har du også overvejet, hvorfor man altid skal tisse, når man nærmer sig sit hjem? Få svaret her.

author
Anja Bruneskjold

Har du også undret dig over, hvorfor man altid skal tisse, når man nærmer sig sit hjem? Sådan tisse VIRKELIG meget … Faktisk findes der en ret naturlig forklaring på det. Se bare her!

Du kender situationen. Du er på vej hjem. Du skal tisse lidt. Men du kan saaaagtens holde dig. Det er nemlig slet ikke særlig slemt. Pludselig når du til dit hjem, og så er det, som om du skal tisse liiiidt mere. Jo tættere, du kommer på dit hjem, jo voldsommere bliver tissetrangen.
Hele hjemkomsten kan blive vildt stressende, hvis din cykellås for eksempel driller, eller du ikke kan finde dine nøgler. Og pludselig er det, som om du er liiige ved at tisse i bukserne. Kan du genkende den situation? Yes.

Hvorfor skal man tisse ekstra meget?

Forklaringen findes naturligvis i vores hjerner. Det er nemlig i hjernen, at hormonet, der styrer vores trang til at tisse, bliver produceret. Det er altså dette hormon (ADH-hormonet), som styrer, hvornår og hvor meget vi skal tisse. Og på den måde påvirker det os og vores krop supermeget. Men det er ikke kun hormonet, der påvirker OS. Vi påvirker nemlig også hormonet. Og så bliver det pludselig noget rod. For selvom hormonet og hjernen umiddelbart har ret godt styr på, om vi skal på toilettet eller ej, så kan vi, ved for eksempel at stresse, få hjernen til at tro, at vores blære er få sekunder fra at eksplodere.

Er du en af dem, der stresser en lille smule, når du kan skimte din hoveddør i det fjerne? Og kender du andre, der har det på samme måde? Så har I nu forklaringen på, hvorfor man ofte skal tisse, når man nærmer sig sit hjem.

Hvad kan man gøre for at skulle tisse mindre?

Når nu du ved det, bliver det måske liiiidt lettere at undgå fremover. Men ellers kan det være en god idé at tage rolige, dybe vejrtrækninger, så du undgår at stresse kroppen. Og dernæst stresse hjernen, så du virkelig skal tisse.

Læs også: Derfor skal man altid tisse EKSTRA meget om morgenen

Kilde: Medical Daily