Derfor skummer dit tis

author
Annemarie Friis Persson

Nogle gange er det mørkegult, og andre gange skummer det. Jeg snakker selvfølgelig om tis. Du ved sikkert godt, hvad det betyder, hvis dit tis er mørkegult. Men ved du, hvad det betyder, hvis dit tis skummer? Her er fem grunde til skummende tis.

Læs også: Det er farligt, hvis du holder dig, når du skal tisse

1 Du er dehydreret

Hvis dit tis er mørkegult, skal du drikke mere vand. Mørkegult tis betyder nemlig oftest, at du er dehydreret. Den har du sikkert hørt før. Men det samme gælder faktisk, hvis dit tis skummer. Hvis du ikke drikker nok vand, bliver dit tis nemlig mere koncentreret, hvilket får det til at skumme. Stay hydrated!

2 Stærk stråle

Har du nogle gange skummende tis? Så tisser du måske for hurtigt. Du kender sikkert det øjeblik, når du har holdt dig i umenneskelig lang tid og endelig er i nærheden af et toilet. Strålen er kraftig og rammer vandet i toilettet med lynets hast. Sådan en stærk stråle kan altså godt få dit tis til at se skummende ud. Dette er den mest almindelige grund til skummende tis, så hvis dit tis kun skummer en gang imellem, er der altså ikke noget at være bekymret over.

3 Du indtager for meget protein

Kan man indtage for meget protein? Ja, det kan man faktisk godt. De fleste får den daglige mængde protein, de har brug for gennem deres kost. Hvis du ellers spiser sundt og varieret, har du altså ikke brug for ekstra protein i form af proteinbarer, pulver og andet godt fra fitten.

Du indtager for meget protein, hvis du indtager mere protein, end din krop kan optage. Det overskydende protein havner i dit tis og begynder at skumme, når det bliver udsat for luft og vand. Hvis dit tis ofte skummer over en længere periode, kan det være et tegn på for meget protein i dit tis, og du bør søge læge. For meget protein i tisset kan nemlig være tegn på, at der er noget galt med dine nyrer.

4 Du har blærebetændelse

Skummende tis er et af de mest almindelige symptomer på blærebetændelse sammen med svie selvfølgelig. Her er det bakterierne i tisset, der får det til at skumme.

5 Du tager medicin

Dette er en af de mindre almindelige grunde til skummende tis. Men nogle former for medicin KAN altså få dit tis til at skumme.

Læs også: Denne OVERRASKENDE ting gør det svært for dig at tisse efter sex