DERFOR sover mænd bare bedre end kvinder

Undersøgelse forklarer hvorfor det er dig, der ligger søvnløs, mens din kæreste kan sove tungt

author
Sara Elisabeth Nedergaard

I er gået i seng på samme tid, drak den sidste kop kaffe på samme tidspunkt og skal begge op og på arbejde eller studie i morgen. Alligevel er det DIG, der ligger søvnløs – og HAM, der ligger og sover tungt. Og der kan altså være ret mange nederen ting forbundet med ikke at kunne sove.

Hvis du ligger søvnløs og din kæreste ligger og sover, er du ikke alene. For det sker altså for RET mange af os. Men hvorfor ER det sådan? Det er da herre uretfærdigt!

. Mænd VS kvinder

Mænd er fra Mars – kvinder er fra Venus. Og så videre, og så videre. Nogle gange ER der bare forskel på de to køn – og åbenbart også, når det kommer til søvn. Det viser en undersøgelse foretaget af et hold canadiske forskere.

Forskerne fandt frem til, at det simpelthen drejer sig om noget så simpelt som døgnrytme. For kvinders døgnrytme er anderledes end mænds, og derfor har kvinder generelt sværere ved at holde sig vågne om aftenen – samtidig med, at de vågner tidligere, end de behøver om morgenen.

Så det handler altså i bund og grund om simpel biologi – og der er altså ikke så meget at gøre ved det – andet end de råd, vi allerede kender, når det drejer sig om at ligge søvnløs. I kan eventuelt prøve disse 5 tips, der giver bedre søvn til jer begge.

Læs også: Med dette nemme trick falder du i søvn på UNDER 2 minutter