Derfor vågner du nogle gange badet i sved

Du vågner nogle gange badet i sved af forskellige årsager.

author
Søs Lytjohan

Vågner du nogle gange helt våd af sved uden helt at vide hvorfor? Du havde ikke en eller anden noia drøm – eller en fræk drøm for den sags skyld? Ikke hvad du kan huske i hvert fald. Det kan faktisk skyldes noget andet end dine drømme, når du vågner badet i sved – det viser en undersøgelse fra The Journal of Family Practice nemlig.

Læs også: Derfor sveder nogle mere end andre

Stresser du?

Stress er bare ikke godt for noget. Hele din krop bliver påvirket af det. Ondt i maven, dårlig søvn, du tager på i vægt, og så kan du vågne badet i sved. Find ud af, hvad der stresser dig, og gør noget ved det. Du skal tage det alvorligt, inden du får varige mén. Det sker nemlig ikke kun for halvgamle mennesker.

Tager du p-piller?

En af grunden til, du vågner op helt våd og klam, kan skyldes svingture af dit østrogenniveau. Det er noget, du godt kan opleve, når du tager p-piller (eller efter graviditet og i forbindelse med overgangsalderen, men det er måske ikke lige så relevant for dig).

Problemer med blodsukkeret?

Har du tendens til, at dit blodsukker kører op og ned som en yoyo, kan det også være skyld i de svedige nætter, så det er en god idé, at droppe en sukkerfyldt snack, når du er sulten og på vej i seng. Dit blodsukker kan sagtens falde, mens du ligger og luller.

Kilde: Womenshealthmag