DET betyder det, når du har meget søvn i øjnene

Hvis du har mere søvn i øjnene, end du plejer, prøver din krop måske at fortælle dig noget.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Vi vågner alle sammen med søvn i øjnene hver morgen – ligesom de fleste af os også altid skal tisse EKSTRA meget om morgenen. Søvn i øjnene er helt naturligt – så længe du ikke lige pludselig har mere søvn i øjnene, end du plejer at have.

Hvad er søvn egentlig?

Hvis du har stirret for længe på Insta-stories, kan dine øjne blive lidt tørre. Og det er faktisk lidt det samme, der sker om natten. For om dagen renser de våde “tårer” øjnene for skidt og døde hudceller, når du blinker. Men om natten, når du har lukkede øjne, er der ikke det samme tåre-flow. Derfor samler skidt og celler sig i øjenkrogen og bliver til det, vi kalder for søvn. Det skriver Samvirke.

For MEGET søvn i øjnene?

Hvis du har mere søvn i øjnene, end du plejer, prøver din krop måske at fortælle dig noget. Prevention har spurgt en overlæge om, hvad de mest almindelige grunde til mere søvn i øjnene kan være.

Hvis du vågner med helt klistrede øjne, har du måske fået øjenbetændelse. Måske har du glemt at vaske dine makeuppensler? Det bedste, du kan gøre, er at vaske hænder, ordne dine børster og huske at fjerne din makeup, før du går i seng.

Det kan også sagtens være, du bare er forkølet. Du kan selvfølgelig gøre forskellige ting for at undgå at blive forkølet. Men hvis du får mere søvn i øjnene, mens du er forkølet, går det væk igen, når du er rask.

Hvis du har mere søvn i øjnene end normalt, og dine øjne også klør, kan det være, du er allergisk over for noget. Måske skal du være lidt mere opmærksom på, hvor ofte du i virkeligheden bør vaske sengetøj og dyner for at fjerne husstøvmider, der lever overalt i dit soveværelse.

Hvis du bruger kontaktlinser, kan dine øjne også blive irriterede. Faktisk er der rigtigt mange af os, der går rundt og bruger linser på en forkert måde.