Det betyder din sovestilling for dit helbred

Det betyder faktisk noget, hvilken sovestilling du ligger i

author
Emilia Jacobsen

Har vi ikke alle én bestemt måde at ligge på, når vi skal sove? Det er som om, man bliver ved med at vende tilbage til den samme sovestilling igen og igen. Der er bare noget, der fungerer bedre end andet.

Læs også: 4 grunde til, at du skal sove nøgen

Men hvad betyder de forskellige sovestillinger?

Der findes rent faktisk én sovestilling, der er den bedste. Lad os se, om det er din.

På ryggen

Hvis du sover på ryggen, sover du faktisk på den allerbedste måde. Det er nemlig bedst for din nakke og rygsøjle at ligge på ryggen, fordi du ligger fladt og ikke bøjer din krop på nogen måde. Som bonus er det også den bedste sovestilling i forhold til ikke at få rynker, fordi du ikke maser dit hoved ned i en pude.

Det kan dog godt være, du har en større tendens til at snorke, men hallo, det er da ikke ingenting i forhold til alle de positive sider ved denne sovestilling.

På siden

Det er ikke det bedste for dig at sove på siden, men det er heller ikke det værste. Det er faktisk den mest normale måde at sove på. Når du sover på siden, kan dine nerver i arme og ben blive presset sammen, så du kan få kroniske smerter.

Mærkeligt nok kommer det faktisk også an på, hvilken side du sover på – det bedste er, at du ligger på din venstre side. Prøv også at lægge en pude mellem dine knæ, så du får lidt ekstra støtte til ryggen.

På maven

Så er der dårlige nyheder til alle, der sover på maven – det er den værste sovestilling af alle. Hvis du sover på maven, kan du få en del spændinger i nakken, fordi du er nødsaget til at dreje nakken i en 90 graders vinkel for at kunne trække vejret. Samtidig bliver din rygsøjles naturlige kurve strukket ud, og det kan give smerter i den nedre del af ryggen.

Det bedste, du kan gøre, er faktisk at vænne dig selv til at sove i en anden stilling. Her ville det være oplagt at snuppe ryggen – så stræber du da i hvert fald efter den bedste.

 

Kilde: purewow.com