Det er faktisk SUNDT for dig at droppe rengøringen

Foto/ Shutterstock

author
Mathilde Brandborg

De fleste af os foretrækker nok et rent hjem, men gider ikke nødvendigvis at sørge for, at rengøringen faktisk bliver eksekveret. Det ér bare ikke en fest at hive en Ajax ud af skabet, når du kunne have brugt tiden på at forene dig med Netflix. Og det der med at skrubbe toilettet, det er heller ikke særlig ophidsende. Rengøring er lidt af en sur pligt. Måske hænger det sammen med, at du aldrig rigtig bliver færdig med det. Der er altid et eller andet sted, der kunne bruge en spray og en klud, og der er altid en lille nullermand, der har sneget sig ud fra sit gemmested og er landet midt på dit gulv. Men måske du bare skal bede nullermanden invitere sine venner og selv holde en lille rengøringspause? Det kan rent faktisk være usundt at gøre rent.

Bakterier gør os robuste

Ifølge en artikel af Joseph Stromberg på vox.com har børn, der er vokset op i et miljø med flere bakterier, en meget lavere risiko for at få allergi eller astma. Det gælder for eksempel børn, der har været i daginstitution hver dag, eller børn, der er vokset op på landet med dyr omkring sig.

Ved at være eksponeret for dyr og bakterier fra tidlig barndom sikrer du dig altså en større robusthed overfor astma og allergi. Så mon ikke det i øvrigt er på tide, at du anskaffer dig en kat?

Rengøringsmidler kan give astma

Kender du det der med, at du åbner en flaske med rengøringsmiddel og bliver overfaldet af en stærk, kemisk lugt? En lugt, der nærmest føles, som om den dræber dine hjerneceller én efter én? Selv de der brune, genbrugsagtige, apotekerlookrengøringsmidler kan være skadelige for dig. Mange rengøringsmidler indeholder nemlig en række kemikalier, der kan irritere dine luftveje og rent faktisk forårsage længerevarende skader, såsom astma. Blandt andet produkter som ovnrens, klorin, duftfriskere og diverse sprays kan være lidt af en trussel for dit helbred. Det kan man læse på lung.org. Skynd dig hellere væk fra rengøringsskabet!

Læs også: 15 tegn på, at du er et rodehoved

Rygproblemer i forbindelse med rengøring

Din bedste ven (NOT), støvsugeren, kan faktisk være lidt af en bitch. Den kan nemlig forårsage nogle stygge rygsmerter. Det skriver verywellhealth. Du tænker måske ikke over, hvordan du bruger din støvsuger. Men sandsynligheden for, at du overanstrenger din ryg, er ret stor. Vi har det nemlig med at bøje os forover i en usund position, når vi støvsuger. Det er derfor væsentligt at sætte sig lidt mere ind i, hvordan du undgår at komme til skade med det store, støvædende monster. Eller måske du bare helt skulle droppe at finde den frem i første omgang.

Tja, i virkeligheden er det jo simpelthen farligt og usundt at gøre rent. Så næste gang din mor ringer og vil fortælle dig, at det er vigtigt at gøre toilettet rent en gang om ugen, så kan du jo lige smide en masse valide argumenter tilbage i æsken på hende.

Har du det i virkeligheden helt modsat og elsker at gøre rent? Så har du måske rengøringsvanvid – det kan du jo lige tjekke her.