Det sker der med din krop, når du ser en uhyggelig gyserfilm

En uhyggelig gyserfilm kan faktisk gøre noget for din sundhed

author
Mette Pabst

Er du typen, der elsker at se en god, uhyggelig gyserfilm? Det kan være noget af det (u)hyggeligeste at invitere en god veninde over på filmaften og sætte en rigtig scary film på. Hvis du mangler inspiration kan du tjekke denne liste ud med syv gode gyserfilm, der er perfekte til en gyseraften.

En rigtig uhyggelig gyserfilm kan virkelig være noget af det bedste. Men hvordan kan det egentlig være, at vi holder så meget af at skræmme os selv fra sans og samling? Det spørgsmål har Pretty52 stillet en sociolog. Og svaret er overraskende nok, at en iskold gyser kan have en positiv effekt på vores humør.

Er du helt forvirret nu? Her kommer forklaringen.

Et boost af gys

Marge Kerr er amerikansk sociolog og har forsket i, hvad det er, gyserfilm gør ved os. Og faktisk kan et ægte gyserchok booste vores selvtillid helt enormt, forklarer hun.

“Når man har klaret sig igennem en sikker, men uhyggelig aktivitet, kan det lede til, at man føler sig mere selvsikker. Som om man har udfordret sin frygt og overkommet den,” siger Marge Kerr til Pretty52.

Samtidig kan man også komme i bedre humør, når man har set en gyserfilm. Det er især det sociale aspekt, der gør os i bedre humør, lyder det. “Vi ser ofte film med venner og familie. Vi tager udfordringen op sammen, og når vi gør det, skaber vi et stærkere bånd, stærkere minder og følelsen af at være tættere på hinanden,” siger Marge Kerr.

Og det er jo helt rigtigt. Der er i hvert fald ekstra hyggeligt at se en god og uhyggelig gyserfilm med sine veninder – så har man også en at holde i hånden, hvis det bliver lidt FOR uhyggeligt!

Læs også: Her er de 6 bedste gyserfilm på Netflix

En god undskyldning

Som om det ikke er nok, så har gyserfilm faktisk endnu flere gode effekter på dig og din krop. En tidligere undersøgelse viser, at gyserfilm er med til at øge cirkulationen af hvide blodceller – det er dem, der er med til at dræbe sygdomme og infektioner i kroppen.

Så hvis du mangler en god undskyldning for at sætte en gyser på derhjemme, så har du den her. Det er rent faktisk godt for både dit helbred, dit selvtillid og din sundhed!