Dette kan ske med dig, hvis du dropper alkohol i en måned

Dette sker med dig, hvis du dropper alkohol i en måned.

author
Søs Lytjohan

Tænker du nogle gange, at du dropper alkohol helt? Altså, også i weekenden, når du er sammen med veninderne og skal i byen? Jep, skippe det helt – og det gælder OGSÅ shots. Gør det virkelig så stor en forskel for dig? Det gjorde det i hvert fald for Erin Cullum, da hun tog udfordringen op med sig selv. Hun ville vide, hvad der skete med hendes krop, når hun slet ikke indtog alkohol i en hel måned.

Spiste bedre

Ingen alkohol var lig med ingen tømmermænd – og det, betød at Erin ikke lige snuppede en pizza eller kebab på vej hjem fra byen eller dagen efter, hvor man intet kan overskue. Hun brugte heller ikke sine søndage med et glas vin i hånden, som ellers var en tradition med veninderne. I stedet fik hun faktisk lyst til at lave sund mad og forberede måltider til ugens hverdage.

Vil du også gerne mealpreppe, så se vores råd her.

Mere energi

Erin var ret imponeret over sine kollegaer med børn, som, hun synes, når meget mere, end hun selv gør. Og hun har ingen børn. Med en alkoholfri måned er det gået op for hende, at nøglen til det hele er at have energi. Uden alkohol i blodet flere dagen om ugen, har Erin meget mere energi.

Det er også kombineret med mere træning i løbet af ugen. Uden alkohol en fredag eller lørdag aften er der ingen tømmermænd, og det betyder, at der blev mulighed for morgentræning. Og det nød hun. Den ekstra træning gjorde også, at hun sov bedre og ikke var så energiforladt i løbet af alle ugens dage.

Sparede penge

Kan vi ikke alle bruge lidt ekstra penge? Det gik op for Erin, hvor mange penge hun egentlig brugte på drinks og vin. Hun kunne godt forkæle sig selv med lidt post-work-drinks, drinks og vin i weekenden – og måske til sin brunch også. Det var faktisk ret meget, hun sparede. Vi er helt enige med hende i, at det er et godt valg at bruge pengene på at forkæle sig selv. Så når man dropper alkohol, kan man måske spare sammen til en ferie.

Tabte sig

Det er ingen hemmelighed, at alkohol indeholder kalorier, og flere drinks og glas vin giver altså hurtigt mange ekstra kalorier. Dem skar Erin jo pludselig fra i hele kalorieregnskabet. Og den øgede energi (kombineret med ekstra tid uden en glas alkohol i hånden) betød, at hun kom af sted til træning. Plus hun jo fik lyst til at spise lidt sundere. Kombinationen af det hele gjorde, at hendes bukser begyndte at sidde løsere, hendes mave føltes fladere, og hun følte sig altså ikke længere så oppustet. Det lyder da ret nice.

Alt med med måde

Jo jo, der er flere fordele, når man dropper alkohol, men hun har ikke tænkt sig at droppe den helt. Men den trang til et glas vin efter en lang dag, den var der ikke længere. Og det er faktisk ganske ok at sige nej tak til happy hour. Alkohol vil hun stadig drikke, men hun forstår sin krop bedre nu og ved, at hun bliver nødt til at drikke mindre alkohol, hvis hun vil blive ved med at have en bedre energi og have det bedre med sig selv.

Kilde: Popsugar