Det sker der, hvis du spiser modne bananer med mørke pletter

Foto/ Shutterstock

author
Søs Lytjohan

Du har sikkert hørt, at det er godt at spise modne bananer en halv times tid inden din træning, fordi jo mere moden banan, jo mere sukker, og jo mere energi til dig. Måske har du ikke hørt, at bananer faktisk ikke er en frugt, men et bær – altså botanisk set. Men bananer kan faktisk meget mere end bare at være et bær og give energi.

Læs også: Derfor skal du også komme bananskrællen i din smoothie

Hvor mange bananer?

Ja, det er spørgsmålet. Skal du spise en hel klase eller hvad? Nej, heldigvis er det bare to modne bananer, du skal spise hver dag for at øge dit immunforsvar, så det kan bekæmpe flere sygdomme som influenza og forkølelse.

Hvor stor er forskellen på de gule, plettede bananer og de grønne?

Niveauet af TNF (Tumor Necrosis Factor) stiger, jo mere moden bananen bliver. Faktisk stiger TNF-alpha-niveauet op til otte gange, hvilket er en god ting, når der skal bekæmpes sygdomme.

Jo mere modne bananer bliver, jo flere af de mørke pletter får de. Og hey, det er en god ting, for niveauet af TNF stiger, jo mere moden bananen bliver – hvorfor den også får flere mørke pletter. TNF er et stof, der, ifølge japansk forskning, bekæmper fremmede celler, herunder cancerceller. Men i det hele taget er det et immunforsvarsboostende stof. Men bananen skal altså være godt moden med brune pletter på skrællen, før det gør sig gældende.

Når bananer er helt modne og fyldt med brune pletter, stiger antallet af hvide blodlegemer i kroppen, fordi niveauet af TNF-alpha er så højt.

Desuden falder stivelsesniveauet i bananen og omdannes til sukker, jo mere moden bananen bliver. Det er jo egentlig meget rart at vide, hvis du er på sundhedsvognen.

Er du mon til modne bananer eller de helt grønne?

Kilde: Healthyfoodstyle