Er det bedst at tisse FØR eller EFTER sex?

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Du har sikkert hørt alle mulige “regler” for, om du i virkeligheden bør tisse før eller efter sex. Men det kan alligevel være en jungle at finde ud af … Heldigvis hjælper et studie dig med at finde ud af, hvad du skal gøre.

Læs også: Det BEDSTE, din partner kan sige til dig efter sex

Der findes ikke kun én regel

Du har helt sikkert lagt mærke til alle de ting, der sker med din vagina efter sex. Men det handler jo altså ikke nødvendigvis om, hvorvidt du skal huske at gå på toilettet eller ej. Når det så er sagt, så er der altså ret mange af os, der har lært, hvornår det er bedst at tisse. SÅ! Er det før eller efter sex?

Det lader til, at der ikke kun findes én regel. Egentlig handler det nemlig meget mere om den enkelte pige. Har du for eksempel haft blærebetændelse? Eller måske en kønssygdom? Så kan det være en god idé at tisse BÅDE før og efter sex. Hvis du har penetrerende sex, kan penis nemlig skubbe eksempelvis bakterier fra nummi op i skeden. Men hvis du har tisset lige inden, er mange af bakterierne faktisk allerede skyllet væk.

Det kan naturligvis være smart også lige at få fjernet de værste bakterier, når I er færdige. Og det kan du altså gøre ved at smutte på toilettet igen.

Læs også: På dette tidspunkt i forholdet har I bedst sex

Det hele handler om hygiejne

Ifølge en ekspert behøver du som hovedregel ikke at stresse så meget over at tisse før og efter sex. I virkeligheden handler det bare om, at du skal bruge din sunde fornuft. Sex kan godt svine en del, og bakterierne kan nemt havne ALLE mulige steder på kroppen, hvor de ikke plejer at være. Oftest sker der ikke noget. Men nogle gange gør der … Noget så simpelt som at vaske dig, kan gøre en kæmpe forskel. Du behøver altså ikke at presse dig selv til at tisse. Men sørg for, at din hygiejne er i orden.

Læs også: 5 ting, der sker for alle efter sex