Kan man spise æggeskal?

Sund

Er det VIRKELIG rigtigt, at man kan spise æggeskal?

Annemarie Friis Persson

Af Annemarie Friis Persson Skrevet den februar 8, 2019

Har du nogensinde haft lyst til at spise et æg med skal? Nej, det har jeg sgu heller ikke. Det kan da ikke være sundt, kan det? Man siger godt nok, at vitaminerne sidder i skrællen. Men gælder det også æg? Og kan man overhovedet spise æggeskal?

Læs også: Derfor er det vigtigt, at du ALTID spiser skrællen på en kiwi

Kan man spise æggeskal?

Svaret er ja. Du kan godt spise æggeskal. Og der er faktisk flere fordele ved at spise skallen, når du har kogt æg. Æggeskallen indeholder nemlig masser af calcium – og det er jo godt for knoglerne og musklerne. De fleste mennesker har dog ikke nogle problemer ved at indtage den anbefalede, daglige mængde. Men hvis du er laktoseintolerant, eller bare ikke spiser mejeriprodukter eller andre madvarer, der indeholder calcium, kan du jo prøve at spise æggeskallen næste gang, du laver dig en god æggemad. På den måde får du både dit daglige indtag calcium OG undgår madspild. Win win. Og så er det også en af de billigste måder at få calcium på.

Den anbefalede, daglige mængde calcium er 800 til 900 milligram. Det svarer cirka til en halv æggeskal. Så spiser du mange æg, kan du hurtigt få stocket op på dit calcium supply.

How to …

Bare rolig. Du skal selvfølgelig ikke bare tage en bid af et æg med skal på – det er IKKE som at spise et æble. Det kan skade din hals og dit spiserør, så du bør i stedet pulverisere æggeskallen for at få vitaminerne fra den. Det gør du ved først at koge dem, bage dem og til sidst blende dem fint. Du kan drysse pulveret på din spaghetti, pizza eller noget helt tredje. Lækkert ikke? Hvis du ikke orker, at lave dit eget æggeskalpulver, kan du jo bare købe det færdigt online. Men det er da lidt sjovere at gøre det selv, ikke?

Læs også: Brug en bananskræl til at pleje dine fødder