Er popcorn i gryde virkelig sundere end mikrobølgepopcorn?

Hvad er sundest - popcorn i gryde eller mikrobølgepopcorn? Få svaret her!

author
Anja Bruneskjold

Det kan altså godt være lidt af jungle at finde ud af, hvilke former for popcorn der er sundest. Og gad vide, om det virkelig er popcorn i en gryde, eller om det i stedet er mikrobølgepopcorn, der er de bedste og sundeste.

Det er, som om man ikke kan sige Netflix uden at sige popcorn. Men hvilke former for popcorn vælger du mon, når du og din kæreste skal se film?

Det er stadig ikke alle, der er klar over, om det er chips eller popcorn, der er det sundeste. Og det er højst sandsynligt ikke, hvad du tror. Men hvilke typer popcorn er så egentlig de sundeste? Mange tror nemlig, at det er popcorn fra en gryde, der er de allebedste, hvis man gerne vil snacke, men ikke være alt for usund.

Det handler om fedt

Når vi taler om sundhed, er det ret ofte i forbindelse med fedt. Ikke udelukkende. Men fedt fylder ret meget i debatten om sundhed. I forbindelse med popcorn bør det faktisk ikke være så svært at finde ud af, hvilke der er sundest. I hvert fald, hvis man tænker over, hvor meget fedt der er i henholdsvis popcorn lavet i en gryde og mikrobølgepopcorn.

I princippet er de to former for popcorn lige sunde. Eller lige usunde. Fordelen ved de popcorn, du laver i en gryde, er bare, at du lidt bedre selv kan styre, hvor meget salt og fedtstof, der skal tilsættes. Det kan du ikke med mikrobølgepopcorn. Der må du ligesom bare være tilfreds med den mængde, som producenten har valgt at komme i posen.

Så hvad skal man så gøre?

Hvis du gerne vil være liiidt sundere, så er det måske smartest at vælge popcorn i en gryde. På den måde kan du selv kontrollere, hvor meget fedt, du tilsætter. Men det skal virkelig ikke være særlig meget, før det kan betale sig på sundhedsfronten.
Når du laver mikrobølgepopcorn, kan du lade være med at ryste posen, inden du kommer dine popcorn op i skålen. De er nemlig på indersiden af posen, at både salt og fedt sidder. Så hvis du undgår at ryste posen bagefter, bliver dine popcorn ikke nær så fedtede. Men nyd nu bare dine popcorn, ikke?

Vidste du i øvrigt, at popcorn er geniale, hvis du har problemer med at skide?