Er popcorn virkelig sundere end chips?

Popcorn og chips, hvad mon er det sundeste?

author
Mathilde Brandborg

Hvad er det med popcorn? Hvorfor taler alle om, at de er så sunde? Kan det virkelig være sandt? Er popcorn sundere end chips?

Det kan være fristende at udbryde et enstemmigt “JA!”, for vi har trods alt med et naturprodukt at gøre. Det er jo majs, for fanden! Majs er en kilde til både A- og B-vitaminer, samt kalium og fosfor. What’s not to like? Den lille gule satan er sgu da sendt fra himlen. Du burde i virkeligheden finde alle dine vitaminpiller frem og smide dem ned i en stor, sort affaldssæk – for du har jo majs. Ej, det skal du måske ikke tage så bogstaveligt. Men majs ER altså ikke helt værst.

Hvis du popper tørrede majs uden nogle former for fedtholdig tilsætning, vil de forsat være en sundere snack end chips.

Almindelige kartoffelchips indeholder 537 kalorier per hundrede gram.

Den tilsvarende mængde popcorn indeholder 504 kalorier.

Men helt ærligt, hvem gider at æde sådan en omgang knasende luft? Kan vi godt blive enige om, at popcorn smager bedst, hvis de er lidt fedtede og lidt salte? Så ja, måske er popcorn sundere end chips, men det kommer helt an på, hvordan vi tilbereder dem. Hvis du er en af de heldige, der føler dig tilfreds med en helt plain omgang popcorn, så skal du bare gå amok i sundhed! Hvis du derimod er fan af den salte og fedtede smag, så er argumentet for, at popcorn er sunde desværre mindre gyldigt.

Pop, pop, pop

Uanset hvad, skal du ikke tænke så meget på de her ting. Hvis du har lyst til at forkæle dig selv med en lækker snack, så gør det! Så længe du ikke lever af popcorn med smør, vil jeg sige, at du er rimelig safe og fornuftig i dit valg af snack, hvis det består af popcorn. I øvrigt er popcorn en fabelagtig idé at spise, hvis du har problemer med at skide. Og chips smager da for øvrigt også rimelig nice, hvis du er mere til det …