HADER du bare koriander? Her er grunden

Er du en af dem, der hader koriander? Her er grunden.

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Man kan hade mange ting. Måske er du en af dem, der hader fødder? Eller måske hader du din svigermor? Eller måske elsker du både fødder og svigermødre, men hader koriander? Så er du ikke alene. For den lille grønne krydderurt deler ALTID vandene. Er du en af dem, der hader koriander helt vildt – og måske synes, det smager af sæbe? Det er der ifølge nogle undersøgelser faktisk TO gode grunde til.

1 Det handler om DNA

En gruppe amerikanske genforskere har nemlig fundet ud af, at det faktisk er genetisk bestemt, om vi elsker eller hader koriander. Forskerne spurgte simpelthen 50.000 mennesker, om de kan lide koriander, eller om de synes, det smager af sæbe. De personer, der smagte sæbe og generelt bare HADER koriander, havde et fælles træk i nogle bestemte gener, der påvirker både lugtesansen og smagssansen.

Det er her, din DNA kommer ind i billedet. For hvis du har én bestemt type DNA, så smager koriander bare grønt, frugtagtigt og lækkert. Men hvis du har en anden type DNA, så er det ret sandsynligt, at du hader koriander og synes, at det smager af jord eller sæbe.

2 Det handler om geografi

Hvis du ikke har det DNA, der får dig til at smage sæbe, når du spiser koriander, er det stadig HELT okay, hvis du alligevel hader koriander. Og det KAN faktisk også være, at dit had til den grønne krydderurt stammer fra dine tipoldeforældre. Der er nemlig australsk forskning, der tyder på, at dit had til koriander handler om, hvor din familie stammer fra rent geografisk.

Er du fra Europa, Østasien eller Afrika? Så giver det altså okay god mening, at du hader koriander. Det gør omkring en fjerdedel af personer fra de tre bestemte verdensdele nemlig. Men hvis du er fra Sydasien, Sydamerika eller Mellemøsten, er det lidt mindre normalt at afsky urten. Her er det nemlig kun mellem tre og syv procent, der hader koriander.

Så ja, smagsløg ER bare individuelle og så af nogle ret spøjse grunde, det har vi da lært nu …

Læs også: De 7 bedste madvarer til dig, der elsker sex med mad