Han spiste fisk HVER DAG i et år – det skete der

Hvad sker der, hvis man spise fisk hver dag? Se, hvordan det påvirker dig, hvis du spiser det hver eneste dag i et helt år.

author
Anja Bruneskjold

Du har stensikkert hørt, at det er supersundt at spise fisk. Men også hver dag? Men’s Health fortæller om forfatter Paul Greenberg, der besluttede sig for at spise fisk hver dag i et år. Så hvad mon der skete?

Hvorfor fisk hver dag?

Fisk skulle være så godt. Men hvilke fordele er det, der helt præcist er ved at spise fisk? Paul Greenberg skulle lave en dokumentarfilm om netop de fordele. Og i den forbindelse skulle han altså selv spise fisk hver dag i et helt år. Paul Greenberg ville gerne finde ud af, hvordan mængden af omega-3 og kolesterol påvirkede ham. Men det var også vigtigt for ham at kigge nærmere på, om hans blodtryk ændrede sig. Paul ville altså helt generelt undersøge, hvordan det påvirkede hans sundhed at spise fisk hver dag.

Læs også: Hvor sundt er rødvin egentlig for dig?

Hvad sker der, hvis man spiser fisk hver dag?

Måske forestiller du dig, at Paul Greenberg oplevede tusindvis af gode ting ved at spise fisk hver eneste dag. Men sådan var det faktisk ikke. Langt fra. Umiddelbart viste de nye undersøgelser intet nyt. Resultaterne var altså de samme som, inden Paul begyndte at spise fisk hver dag. Dog var der faktisk lidt bivirkninger ved at spise så meget fisk. Blodtrykket steg en lille smule, og fordi der var kviksølv i de store mængder fisk, han spiste, påvirkede det faktisk også hans hjerne negativt. Han begyndte blandt andet at tænke langsommere og huske dårligere.

Skal man stoppe med at spise fisk?

Fisk er på ingen måde dårligt. Slet ikke. Men det handler simpelthen om at gøre det med måde. Og sådan er det jo med de fleste ting. Det anbefales, at man spiser fisk til aftensmad MINIMUM to gange om ugen. Og så bør man altså samtidig spise fisk som for eksempel pålæg. Det er en god idé at spise fed fisk som laks, sild, makrel og ørred, som er spækket med sunde fedtsyrer.

Læs også: 4 simple livsstilsændringer, der kan hjælpe dig med at leve sundt