Hun droppede sukker i en måned. Det skete der

Hvis du vil prøve nul sukker i en måned, sker der måske det samme for dig som for hende her

author
Emilia Jacobsen

Mange af os har nok prøvet eller tænkt på at prøve nul sukker i en periode. Det sker oftest, hvis du har været inde i en periode med alt for meget sukker hver dag og har brug for at rense kroppen lidt ud. Det kan også være et nytårsforsæt for at skyde det nye år i gang på en sund måde.

Det er da helt sikkert en god idé ikke at være så afhængig af sukker, for det ER ikke godt for kroppen med alt det ‘gift’. Men det er jo også en del af vores liv og en del af hyggen, så det er nok ikke nødvendigt at skære det helt væk for evigt. I hvert fald ikke for alle. Alt med måde, som man jo siger.

LÆS OGSÅ: 4 måder, der kan hjælpe dig med at droppe sukker for en stund

Men hvad sker der så egentlig, når man får absolut nul sukker i en hel måned?

En sukkerelskende og -afhængig kvinde fra Huffington Post prøvede det på egen krop. Hun spiste sukkerige snacks dagligt, men var træt af, at det var så stor en afhængighed for hende. Derfor besluttede hun at forsøge sig på nul sukker i en hel måned. Og med nul sukker gik hun all in, for det gjaldt alt tilføjet sukker. Der gemmer sig nemlig en del sukker i madvarer, som, man ikke engang tænker, har sukker i sig. Hun mente selv, det var lidt ekstremt at tage en kold tyrker, men hun ville give det en chance.

Er du også afhængig af sukker? Find ud af det ved at se, om du kan genkende disse 8 tegn.

Et helvede

Dag et var forfærdelig, og dag to var endnu værre. Hun tænkte på sukker HELE TIDEN. Det gik op for hende, at det var fra alle sukkersnacksene, hun fik sin energi. De første fem dage var hun tvær og træt, og hovedpinen forfulgte hende dagligt. Hun følte slet ikke, at hun kunne klare en hel måned og var ved at give op. Hovedet var proppet med forbudte tanker om at smutte ned i supermarkedet på de mærkeligste tidspunkter for at købe chokolade og andre godter. Og det gjorde så, at hun blev sur på sig selv over at tænke sådan. Det var et rent helvede.

En uge efter …

Det tog otte dage, før desperationen havde lagt sig. Hun havde stadig lyst til sukker, men det var ikke på samme niveau som før, hvor hun nærmest ville gøre alt for at få fat i det. Hun drak en kop grøn te hver formiddag, og det hjalp hende gennem dagen. Efter cirka 20 dage var det, som om det betød mere ikke at falde i. For det ville jo bare være dumt, når nu der var gået så lang tid uden. Det hjalp hende med at komme igennem de sidste dage.

LÆS OGSÅ: 6 faser, du gennemgår, når du har besluttet dig for at droppe sukker

Det, man forventer, lever ikke altid op til det, der rent faktisk sker. Den sukkerfri måned var slut, og forventningerne om at have fået et afslappet forhold til sukker uden cravings var høje. Det var bare ikke det, der skete. Hun startede med den lækreste is, som hun frådede, nøjagtig som hun plejede. Og så vendte det gamle mønster tilbage med cravings hver eftermiddag.

Hun kunne dog godt finde på at gøre det igen en gang imellem, fordi hun syntes, det var rart for hende at mærke og vide, at kroppen sagtens kan leve uden. Og at hun faktisk HAR viljestyrken til at gøre det. Udover det var det også rart for hende at få udrenset kroppen, så den nærmest blev genstartet.

Ingen facit

Konklusionen er vel egentlig, at det er SÅ individuelt, hvordan man tager imod en kold tyrker som denne. Andre klarer det garanteret med bravour, men det er altså langt fra de fleste, og det er rigtig vigtigt at huske på. Mennesker er og bliver forskellige, og derfor reagerer vi også forskelligt på alt. Det har med garanti også rigtig meget at sige, HVOR afhængig man egentlig er af sukker. Spiser du sukker hver dag, men det er som sådan ikke nødvendigt? Eller spiser du sukker hver dag, fordi du rent faktisk ikke kan lade være?

Hvis du kan svare ja til sidstnævnte, vil det nok være endnu sværere for dig at vænne dig af med sukkertrangen. Og måske fungerer det bare bedre at give dig selv lov en gang imellem? Hvis du vil af med din sukkerafhængighed, kan du jo prøve de forskellige metoder og se, hvad der virker hos dig.

Kilde: Huffingtonpost