Hun lavede 100 squats hver dag i 2 uger – det skete der

En forklaring på, hvad der sker, hvis man laver 100 squats hver dag i to uger

author
Emilia Jacobsen

Er du klar på en squatudfordring? For den kommer lige her. Det, du skal gøre, er at lave 100 squats hver dag i to uger. Nøjagtig ligesom Gina Florio fra Popsugar har prøvet. Men hvad fik hun egentlig ud af den udfordring, og mon du får det samme ud af den?

LÆS OGSÅ: Få en flot, rund numse med disse fire øvelser

Hvordan?

Udfordringen, som Gina tog op, lød på, at hun skulle lave 100 squats hver dag i to uger. De 100 squats skulle laves UDEN vægte, og så var der ikke noget med at dele dem op i løbet af dagen. Ja, du læste rigtigt – de 100 squats skulle Gina altså lave i træk.

Cardiotræning

Derfor endte det også med, at Gina fik følelsen af, at hun bare lavede en helt masse cardiotræning hver dag. For det var hårdt for hende at lave så mange squats i træk. Hun fortæller, at da hun nåede til 50 squats, trak hun vejret lige så heftigt, som hvis hun lige havde løbet en tur rundt om bygningen. Efter 100 squats var der desuden masser af sved, hun kunne tørre af panden.

Det er altså ikke denne udfordring, du skal tage op, hvis du går efter en solid styrkeudfordring. Selvfølgelig får du trænet ballerne, men det føles hovedsageligt som cardiotræning.

Og hvad så med de baller der?

Gina Florio kunne rent faktisk IKKE se nogen speciel forskel på sin nummi fra før og efter udfordringen. Hun er ret overbevist om, at det er bevis for, at det betyder ret meget, at man træner med vægte. I hvert fald hvis man ønsker at se tydelige forandringer og resultater.

Forbedret udholdenhed

Til gengæld kunne Gina mærke en betydelig forskel i sin udholdenhed. Det vil sige, at når hun havde sine normale træninger med HIIT eller sine løbeture, kunne hun pludselig holde længere. Benene var på en eller anden måde blevet vant til et yderligere pres på grund af de 100 squats hver dag.

Lettere sagt end gjort – eller omvendt?

Noget af det mest overraskende, Gina fandt ud af undervejs, var, at det til sidst nærmest blev alt for let at lave de 100 squats. Kroppen tilpasser og vænner sig utrolig hurtigt til en ny rutine, og derfor blev de 100 squats pludselig som en leg for Gina til sidst.

Tør du tage udfordringen op og lave squats hver dag?

Kilde: Popsugar