Der er mange bakterier på toiletbrætter, men kan du blive smittet?

Sund

Hvad kan du rent faktisk blive smittet med, når du sidder på et offentligt toiletbræt?

Søs Lytjohan

Af Søs Lytjohan Skrevet den juni 2, 2017

Vi kender det alle. Ingen gider at sidde på et toiletbræt, som en milliard andre mennesker har siddet på inden, for der er mange bakterier på toiletbrætter. Og hvad kan man ikke få derfra? Herpes, gonoré, E. colibakterier. Ad. Alle mulige ting, som vi helst vil være fri for. Og vi tørrer brættet af inden. Og lægger toiletpapir på. Men virker det? Og hvad kan man egentlig få af bakterier, når man sidder på et offentligt toiletbræt?

Kønssygdomme

Hvis din kæreste kommer og siger til dig, at han har fået klamydia, og det må komme fra et offentligt toilet, for han har IKKE knaldet med andre end dig, så lyver han. Det kræver en ret stor mængde af kønssygdomsbakterier for at smitte. Så du skal ikke falde for hans hundeøjne og løgne.

Pøllebakterier

E. colibakterier og andre bakterier, der kommer fra toilettet, når man man laver nummer to, og bakterier fra opkast, prøver du sikkert at fjerne inden, du sætter dig. Du lægger fine lag af toiletpapir eller bruger et sædecover. But we’ve got news for you, bakterierne kan sagtens trænge gennem hullerne i papiret, fordi de er mikroskopiske. Det er ret nederen, for de baktier kan du blive syg af, hvis de kommer ind i kroppen.

Hvad skal man så gøre?

Er man bare dømt til at få baktier ind i sit system så? Nej, for du skal have rifter eller åbne sår på det stykke hud, der rører brættet, før du får andres bakterier ind. Så cool down woman. Din hud er en fantastisk bakteriefæstning.

Til gengæld skal du lade være med at røre dig på dine baglår dér, hvor de har rørt toiletbrættet. For har du først fået bakterierne på dine fingre og bagefter piller dig i øjnene, næsen eller din mund, ja, så kommer de altså ind i dit system. Men hey, en renseserviet fjerner faktisk 50 procent af bakterierne, så du kan altid lige have nogle liggende i tasken, hvis det er.

Hvad næsten værre er, så har mange undersøgelser vist, at håndklæder, armaturer, sæbedispensere og dispensere med papir til dine hænder er fulde af baktier – flere end toiletbrættet. For slet ikke at snakke om håndtage.

Husk at vaske dine hænder grundigt med sæbe – også selvom du ikke har lavet nummer to. Og se så, om du ikke kan finde et smart trick til ikke at skulle røre ved noget inde på toilettet bagefter, hvis du vil undgå flest mulige bakterier.

Kilde: Refinery29

Mere om