Hvad sker der, hvis man dropper kaffe i en uge?

Er du også afhængig af kaffe? Måske bør du tage dette som en udfordring.

author
Anja Bruneskjold

Er du også nærmest afhængig af kaffe? Sådan er der mange, der har det. Men kunne du mon finde på at holde dig fra kaffe og koffein generelt blot for at finde ud af, hvordan din krop ville reagere?

At være afhængig af kaffe …

Det gjorde Michelle Ku fra Popsugar. Hun har ellers i mange år været vant til at drikke mellem to og tre kopper kaffe om dagen. Med mælk OG sukker. Og det var, som om hun hver eneste dag lige skulle have kaffedrikkeriet i gang – så fik det den opkvikkende effekt, hun ønskede. Det var altså reeet tydeligt, at hun var afhængig af kaffe.

Fordi hun blev veganer OG havde problemer med sin hud, umiddelbart på grund af te og kaffe, besluttede hun sig for at droppe alt koffein totalt.
I begyndelsen følte Michelle sig SÅ træt. Og det gik ret hurtigt op for hende, hvor meget koffeinen i virkeligheden havde påvirket hendes energiniveau – og at hun nok var afhængig af kaffe.

Læs også: 8 ting, du kender, hvis du er kaffejunkie

Hvad skete der?

Da Michelle droppede at drikke kaffe og koffein generelt, kunne hun ret hurtigt se forandringer på sin hud. Hendes eksem forsvandt, og hendes hud var generelt meget pænere og sundere at se på. Det var hårdt i begyndelsen, og hun kunne tydeligt mærke, hvor afhængig hun havde været af både sin morgen- og middagskaffe. Og alligevel havde hun altid været træt om eftermiddagen.

Da hun ikke længere ville være afhængig af kaffe, fik hun også sundere vaner som blandt andet motion og sunde smoothies – og her fik hun sin energi fra.

Samtidig føler Michelle sig ikke længere angst og nervøs, og hun føler sig faktisk generelt stærkere.
Men tænk, at hun kunne mærke så voldomme forandringer efter allerede én uge … Efter et halvt år holder hun sig stadig fra koffeinen. Men hun indrømmer, at hun ret ofte craver for eksempel chokolade med kaffesmag.

Er du også afhængig af kaffe? Så bør du måske tage udfordringen op ligesom Michelle?

Læs også: Hun lavede planken i 2 minutter hver dag i to uger. Det skete der

Kilde: Popsugar