Derfor bør du spise chokolade HVER DAG

En undersøgelse viser, at det faktisk er både godt sundt at spise chokolade hver dag. Se bare her!

author
Anja Bruneskjold

Er du ægte chokoladeelsker? Så bliver du måske glad for at høre, hvor sundt chokolade i virkeligheden er. Og at du sagtens kan spise chokolade hver dag. Hvis du ikke allerede spiser chokolade til morgenmad, bør du måske overveje det.

Chokolade er godt for hjernen

Vi elsker naturligvis chokolade i alle afskygninger. Og så er det altså ligegyldigt, om vi skal spise verdens lækreste kage med Dumle og Marabou eller drikke Kinder Bueno-shots. Alt, der smager af chokolade, er jo bare himmelsk.

Men faktisk kan chokolade også hjælpe til med at forhindre demens – det viser et italiensk studie i hvert fald. Derudover er chokolade med til at gøre dig mere opmærksom, koncentreret og fokuseret, når du for eksempel har en samtale.

Chokolade i stedet for æbler

I mørk chokolade er der masser af stoffet flavanol  – en form for antioxidanter. Flavanol findes også i rødvin, og derfor er det altså ikke nødvendigvis helt skidt, hvis du nogle gange drikker rigeligt med vin. Yay! Og ja, du finder altså samme type antioxidanter i blandt andet æbler, pærer og grapefrugter. Så! Hvis du kun spiser de frugter for netop at få masser af flavanol, så kan du lige så godt snuppe lidt mørk chokolade i stedet. Det er ikke, fordi du altid bare kan erstatte æbler med chokolade, for så er der virkelig mange vitaminer, du ikke får. Men mørk chokolade ER altså sundt.

Chokolade giver dig færre cravings

Er du også typen, der craver slikalle mulige tidpunkter af dagen? Det kender vi aaalt for godt. Men måske kan det hjælpe dig at snuppe et stykke mørk chokolade … Hvis du for eksempel sørger for at spise et stykke chokolade INDEN det tidspunkt, hvor du plejer at få cravings, vil du faktisk nemmere kunne holde dit blodsukker stabilt. Og så vil du højst sandsynligt ikke få lyst til slik. Og nej, chokolade og slik er altså ikke det samme. Du kan sagtens spise chokolade hver dag.

Læs også: Hun lavede planken i 2 minutter hver dag i to uger. Det skete der