Hvorfor er det godt for piger at snooze, men dårligt for fyre?

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Du har sikkert hørt TUSIND gange, at det er dårligt at snooze. Men er det nu i virkeligheden også det? En undersøgelse tyder på, at det faktisk IKKE er dårligt at snooze. I hvert fald ikke for piger. Det skriver Pretty 52.

Er du typen, der elsker at sove længe? Så er du garanteret også typen, der ofte trykker på snooze-knappen. Og selvom det nogle gange kan være SUPERirriterende for dig selv, når du pludselig ikke har tid til noget som helst om morgenen, så er det faktisk sundt for dig.

I et studie, hvor 800 sunde og raske mænd og kvinder deltog, var der stor forskel på, hvordan snooze-knappen påvirkede de forskellige køn. For kvinderne viste det sig nemlig, at det der med at sove lidt længere, faktisk havde en positiv effekt på deres insulinniveau.
Kvinder har altså GODT af den ekstra søvn, fordi det mindsker risikoen for diabetes i fremtiden.

Læs også: 4 frække sexstillinger, der lyder farlige

Det er dårligt for mænd at snooze

Det så anderledes ud for mændene. Her påvirkede for meget (og også for lidt) søvn faktisk deres insulinniveau negativt. Når mænd sover for meget eller for lidt, reducerer det nemlig glukoseoptaget – OG øger derfor risikoen for diabetes senere i livet. Av.

Det er naturligvis unfair og uheldigt, at der skal være forskel på piger og fyre her. Men altså … Det betyder jo bare, at DU får lov til at sove længere, mens din kæreste for eksempel kan varte dig op med morgenmad og kaffe på sengen.

Og heldigvis er der da andre ting, der er gode for mændene, når det handler om søvn. Der er for eksempel flere geniale fordele ved at sove nøgen (det gælder nu for begge køn, men alligevel …) Og generelt sover mænd faktisk bedre end kvinder.

Desuden har fyre det privilegium, at de bare kan falde i søvn LIGE efter sex. Det er i hvert fald heeeelt normalt. Selvom det nogle gange kan være lidt irriterende for dem, de har sex med.

Læs også: Med disse 7 sexstillinger får du lettest orgasme