Hvorfor skal du tisse mere, når du hører lyden af rindende vand?

Forklaring på, hvorfor man skal tisse mere, når man høre vand løbe

author
Emilia Jacobsen

Aaaargh, kender du det, at du skal tisse, og så er der en, der tænder for vandhanen, og så skal du pludselig tisse mere, end du skulle før, og du må løbe ud på toilettet for ikke at tisse i bukserne? Eller stå at danse og hoppe på stedet? Det kender mange af os, men hvorfor skal vi tisse mere, bare fordi vi hører lyden af rindende vand?

Same same but different

Faktisk er årsagen ret simpel. Rindende vand lyder på samme måde, som når du tisser. Og det betyder altså, at du automatisk kobler de to lyde sammen og forbinder det rindende vand med at tisse. Når du hører vandet løbe, tænker du altså endnu mere på at tisse, fordi det lyder på samme måde, og derfor skal du tisse mere end før.

Man kender det jo egentlig også fra, når man er på toilettet sammen med sin veninde, og hun tisser først. Du står og venter og skal faktisk også tisse ret meget. Men lyden af hendes tis får bare virkelig din tissetrang til at blive større. Derfor giver det da ret god mening, at det har så meget at gøre med sammenhængen mellem lyde, ikke?

Der er også det der med, at man altid skal tisse, lige når man nærmer sig sit hjem, eller når man gemmer sig … Få svaret på, hvorfor det altid sker her.

Kilde: Hellogiggles