Hvorfor skider man egentlig? Derfor er det helt naturligt

Vi svarer på, hvorfor man skider, og hvorfor det er helt naturligt

author
Emilia Jacobsen

Vi gør det alle. Vi snakker måske ikke så ofte om det, men vi ved, at vi alle gør det. Skider. Jep, sætter os på tønden efterfulgt af en plop plop lyd. Ja, sorry for at være så bogstavelig og billedlig, men det er jo sådan, det er. Måske synes du, det er pinligt, når du skal på toilettet. Måske er det ikke noget, du har lyst til at fortælle nogen eller snakke med nogen om. Og det behøver du selvfølgelig heller ikke, hvis du ikke har lyst. Men du skal bare lige vide, at der ikke er noget galt i at skide eller at snakke om det. For vi gør det altså ALLE SAMMEN. Men hvorfor skider man egentlig?

Læs også: Hvad betyder det, når man siger “du bør skide regelmæssigt”?

Hvorfor skider man?

Ja, nu er vi jo så direkte at kalde det skide, for det er jo nok det, de fleste af os siger. Og hos Shero siger vi altså tingene, som de er. Men hvad er det så, man skider ud? Det kalder mange nok lort, mens det jo samtidig hedder afføring. Og der er nemlig en grund til, at det hedder afføring. Du udskiller nemlig en masse affaldsstoffer, når du skider.

Når du spiser bliver den fordøjede mad jo nødt til at ryge et eller andet sted hen. Det kan ikke blive ved med at ophobe sig inde i dig. Det ville i hvert fald slet ikke være rart. Det kender du måske, hvis du har haft forstoppelse, hvor afføringen altså har svært ved at blive udskilt. Det gør ondt og er mega ubehageligt. Derfor har din krop udviklet et system, der gør, at du kommer af med det mad, du spiser. En proces, der er i gang hver dag hele tiden.

Så ja, vi skider af den simple årsag, at vi har brug for det for at kunne fungere optimalt og for at komme af med stoffer, der ikke hører til i kroppen. Et voilà!