Hvorfor vågner piger MEGET oftere end fyre om natten?

Find ud af, hvorfor piger vågner oftere end fyre.

Foto/ Shutterstock

author
Annemarie Friis Persson

Aaah, der findes ikke noget bedre end en god nats søvn. Til gengæld findes der heller ikke noget værre end at ligge og vende og dreje sig hele natten, fordi man ikke kan falde i søvn. Det skulle da lige være, at din kæreste ligger og sover tungt ved siden af dig. Så tungt, at han ikke engang selv vågner af sin højlydte snorken. Kan du nikke genkendende til det? Bare rolig, du er ikke alene. Du har måske allerede læst vores artikel om, at fyre sover bedre end kvinder. Men ved du, hvorfor piger vågner oftere end fyre om natten, og hvorfor de har så svært ved at falde i søvn? Hvis ikke, så læs med her.

Læs også: Her er de bedste sovestillinger for dig og din kæreste

Blame it on the …

hormones. Ja, ikke nok med, at dit hårtab kan skyldes hormoner, så kan hormoner altså også være grunden til, at du har svært ved at falde i søvn og forblive sovende. Vores hormoner kan nemlig påvirke vores søvn negativt, når vi har menstruation, når vi er gravide, eller når vi kommer i overgangsalderen. Du slipper altså aldrig helt af med risikoen for søvnproblemer, sorry! Når vi sover dårligt under vores menstruation, er det på grund af smerter i underlivet og humørsvingninger. Det er jo ikke så mærkeligt.

Men der findes endnu flere forskellige grunde til, at piger vågner oftere end fyre om natten. Vi er for eksempel ofte mere emotionelle og kan derfor have svært ved at slå hjernen fra, når vi skal sove. Desuden bruger vi vores hjerne mere og har derfor også brug for mere søvn. Det er sgu hårdt at være det klogeste køn …

Det burde være omvendt

Selvom du måske kan nikke genkendende til, at din kæreste vågner færre gange om natten og har nemmere ved at falde i søvn, end du har, burde det ikke være sådan. Det burde faktisk være omvendt. Piger er nemlig indrettet til at falde i søvn tidligt – OG vågne tidligere end fyre. Det hormon, der fortæller vores kroppe, at vi er trætte og har brug for søvn, rammer os tidligere på aftenen, end det rammer fyre. Til gengæld virker det i kortere tid hos piger. Det betyder, at vi føler os trætte og føler at vi har brug for søvn i kortere tid, end fyre gør. Går vi ikke i seng i den korte periode, hvor hormonet rammer os, kan vi altså have svært ved at falde i søvn om aftenen.

Læs også: Med dette nemme trick falder du i søvn på UNDER 2 minutter