Kan man virkelig forbrænde kalorier ved at se gyserfilm?

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

Er du også vild med gyserfilm? Så ved du måske allerede, at der kan ske de VILDESTE ting med din krop, når filmen går i gang. Men KAN det virkelig passe, at man ligefrem kan forbrænde kalorier ved at se gyserfilm? Ifølge en undersøgelse er der faktisk noget, der tyder på det.

Hvor mange kalorier kan man forbrænde ved at se gyserfilm?

Måske har du allerede læst om, at gysere kan gøre dig syg. Men det gælder faktisk kun en helt bestemt Netflix-gyser, så der er ingen grund til panik. I virkeligheden er der faktisk ligefrem fordele ved det … Selvom det måske lyder skørt, så KAN du faktisk forbrænde kalorier ved at se gyserfilm. Ja, du læste rigtigt.

Men HVOR MANGE kalorier drejer det sig om, tænker du nok. Det er ret forskelligt. Men en tommelfingerregel lyder på, at du cirka forbrænder den mængde kalorier, der er i en lille chokoladebar. I undersøgelsen blev det naturligvis målt på en lidt anden måde. Her skulle deltagerne se gyserfilm i 90 minutter. Og det viste sig altså, at de i DEN grad kunne forbrænde kalorier ved at se gyserfilm. Faktisk forbrændte de i gennemsnit cirka 113 kalorier. Det lyder måske ikke af helt vildt meget. Men hvis man tænker på, at man jo bare sidder stille, så er det da liiidt crazy.

Det handler om chok

Men selvom du ikke umiddelbart bevæger dig helt vildt, når du sidder og ser film, så KAN du faktisk godt forbrænde kalorier ved at se gyserfilm. Det handler nemlig om de chok, mange får, når man ser noget uhyggeligt. Og det gør man jo ofte i gyserfilm. Når du er bange, stiger adrenalinen og pulsen i kroppen nemlig – og dit blod pumper hurtigere. Og så er det altså, at du kan forbrænde kalorier.

Tjek disse 10 gyserfilm, som får dig til at forbrænde allerflest kalorier:

1. Ondskabens Hotel: 184 kalorier
2. Dødens Gab: 161 kalorier
3. Exorcisten: 158 kalorier
4. Alien: 152 kalorier
5. Saw: 133 kalorier
6. A Nightmare on Elm Street: 118 kalorier
7. Paranormal Activity: 111 kalorier
8. The Blair Witch Project: 105 kalorier
9. Motorsavsmassakren: 107 kalorier
10. [Rec]: 101 kalorier

Er du typen, der kan se nogle af ovenstående gyserfilm uden at få chok? Eller hvad med nogle af disse 13 SUPERuhyggelige af slagsen? Hvis du kan det, skal du nok ikke regne med at forbrænde noget som helst. Men det er jo også ret lige meget … I stedet kan du jo koncentrere dig om at få set nogle af de BEDSTE gyserfilm, der findes. Hvad med disse syv geniale gyserfilm for eksempel?

Læs også: Hvad sker der, hvis man ikke har sex i et år?