Katteyoga: Få noget ud af din træning

author
Mathilde Brandborg

Har du hørt om katteyoga? Det lyder som et eller andet, en skør person fra Californien har fundet på – og det er det også. Først var det kale smoothies, så var det coldbrew matcha lattes, efterfulgt af dog hiking – og nu: katteyoga.

Melrose Avenue i West Hollywood ligger en populær café ved navn Crumbs & Whiskers. Caféen er populær, fordi den har op imod 20 faste beboere bestående af spindende, kæleglade, velfriserede katte. Disse 20 katte er såkaldte rescue cats, altså katte, der er blevet reddet fra gaden, hvor de ellers måtte have lidt en hård skæbne. Nu bor de på de store arealer i kattecaféen, hvor de får kærlighed fra de mange ansatte og besøgende hver eneste dag. Er de rigtig heldige, bliver de adopterede af en gæst – det er nemlig en service, caféen tilbyder.

katteyoga

Katteyoga

Ikke nok med at du som kunde kan nyde en kop kaffe og en cookie med de mange katte – du kan også tilmelde dig et af caféens yogahold. Og nej, selvfølgelig er det ikke almindelig yoga (det er jo West Hollywood, intet er almindeligt der), det er naturligvis katteyoga. Yogaformen går helt simpelt ud på at invitere kattene med ind i yogasalen. Her kan de stille og roligt få lov at nusse rundt. Nogle af dem synes måske, det er dejligt at blive kælet lidt med, imens andre bare nyder selskabet på yogamåtten. Katte er svære at få til at lystre, men det er netop det, der gør konceptet genialt. Det handler nemlig blot om at skabe rolige og rare omgivelser for din yogaudøvelse.

Indtil videre findes der ingen steder i Danmark, der tilbyder katteyoga. Så imens vi alle venter sukkende i spænding på et sådant tiltag, må vi benytte de ressourcer, vi har. Hvis du har en kat derhjemme, du ikke helt ved, hvad du skal bruge til, kan du jo begynde på noget katteyoga.

LÆS OGSÅ: 5 myter om yoga, du ikke skal tro på

Helbredsmæssige fordele

Det lyder måske, som om katteyoga mest er opfundet, for at nogle halvsære hollywood ladies skulle have noget godt indhold til deres Instagram. Men der er rent faktisk en række fordele ved at dele yogamåtte med en bepelset, lille kærlighedskugle.

Mindsker stress 

Katte er kendte for deres evne til at berolige mennesker. De er uafhængige og kræver ikke nødvendigvis meget hårdt arbejde. De kan afhjælpe angst, da deres tilstedeværelse virker beroligende. Der er ikke noget som en kat, der spinder og ælter – det er ren terapi!

Større koncentration 

Hvis du er en af dem, der har svært ved at koncentrere dig, når du dyrker yoga, er det helt sikkert en god idé at lade din næste time involvere en kat. Det bliver nemlig langt nemmere at fuldføre diverse yogastillinger, når du kan nyde synet af en sød kat, der pudser sin pels. Måske den endda kommer og gnider sit lille hoved op af din fod, imens du forsøger at fokusere på udholdenheden.

Ingen ensomhed

Kan du huske, da du var lille og havde en bamse, du fortalte alt til? Måske, du endda havde et kæledyr eller ligefrem en kat! Du husker nok også, hvordan du oplevede en stærk trofasthed fra din bamse eller dit kæledyr. Det samme gælder, når du dyrker katteyoga. Følelsen af sammenhold vil bliver styrket – det giver dig meget mere energi, når du ligger på yogamåtten.