iskoldt bad hver dag

Sund

Denne mand tog iskolde bade i en uge – det her skete der

Af Christina Brøndsted Poulsen Skrevet den oktober 7, 2016

At tage et iskoldt bad er som regel forbundet med festivaller, spejderlejre eller endda fængsler. Og så er der de enkelte mennesker, som rent faktisk nyder at bade i koldt vand (som så også oftest hopper i sauna lige efter!).

Og de her mennesker er faktisk ikke helt galt på den. Det har længe været velkendt inden for sport, at kolde bade kan lindre muskelømhed og forbedre restitutionen. Men der findes faktisk andre fordele.

En journalist fra Men’s Health besluttede sig for at teste det af selv. Han tog et iskoldt bad hver morgen i en uge, og her er, hvad han oplevede

Man bliver meget fokuseret

Tager man et varmt bad, kan man hurtigt stå og dase lidt hen. Man vugger måske lidt, glemmer tiden og står bare og koger. Lader du derimod det kolde vand rende, vil du blive meget bevidst om, hvad du laver, hvordan du står og hvordan du trækker vejret. Det er en ret vild følelse at blive så fokuseret og bevidst om sin krop.

Man bliver motiveret

Det kolde vand kickstarter for alvor din dag. Så du vil hurtigt opleve at blive meget mere frisk, at du styrer ud af badet og får en glæde ved at mærke blodet pumpe rundt i kroppen. Journalisten oplevede endda, at han satte sig ned med sin morgenmad og begyndte at skrive to do-lister og fik langt flere ting ordnet.

Det kræver stadig viljestyrke

Selvom han havde så gode oplevelser med sine kolde bade, var det alligevel en kæmpe overvindelse hver eneste morgen, når han skulle under det kolde vand.

Man skal nok se de kolde bade lidt som træning – at nogle gange gider man ikke, men man har det fantastisk bagefter.

Måske du får den samme gode start på dagen, som journalisten fik? Måske er der endnu flere fordele at hente? Vi udfordrer dig i hvert fald til at prøve.

Kilde: Men’s health

 

Mere om