Så farligt er det, hvis du spiser kernerne i et æble

Foto/ Shutterstock

author
Rebeca Pons

Er du typen, der ikke lader noget gå til spilde, når du spiser et æble? Hapser du lige kernehuset med og fortærer også glædeligt alle kerner fra dit æble?

Læs også: Hun drak æblecidereddike hver dag i 30 dage – det skete der

Hvis du svarer ja til dette, så er det godt, vi fangede din opmærksomhed. Det kan nemlig være rigtig farligt, hvis du spiser kerner fra et æble. Faktisk kan det være så farligt, at det kan blive dit allersidste måltid.

. Du kan få blåsyreforgiftning

Du har sikkert prøvet at tage en bid af et æble og komme til at spise en kerne med. Måske du endda syntes om smagen og en enkelt kerne eller to i ny og næ, dør du da heller ikke af. Men ifølge Samvirke kan en voksen på 75 kilo dø af at spise 500 gram kerner fra et æble. 500 gram æblekerner vil nemlig give dig en blåsyreforgiftnig. Mere præcist sagt, så ville du opleve åndedrætslammelse og efter få minutter dø, hvis du spiste så mange æblekerner.

Puh, sikke en gyser. Men altså, det er også UTROLIG mange æblekerner, så det er næppe en situation, du nogensinde vil komme i – medmindre du lige spiser 34 æbler med skrog og kerner til aftensmad.

Læs også: Derfor skal du også komme bananskrællen i din smoothie

. Historien siger, at en mand døde

Dette er godt nok en vandrehistorie, men derfor er den stadig værd at fortælle videre. Historien lyder nemlig, at en mand elskede kerner fra æbler SÅ meget, at han samlede dem sammen fra alle de æbler, han spiste, for at lave en skålfuld, som han så spiste. Men det skulle han ikke have gjort, for det døde han nemlig af på grund af blåsyreforgiftning. Argh, tænk at dø af sin yndlingssnack … Den lader vi lige stå et øjeblik.

Læs også: Hun tog et koldt bad HVER DAG i en måned – DET skete der