Så mange bakterier er der i et kys

Kan det virkelig passe, at der er bakterier i kys? Ja, det kan det. Og der er altså VIRKELIG mange.

author
Anja Bruneskjold

Der er stensikkert supermange ting, du ikke ved om kys. Og det her er måske en af dem? Har du mon nogensinde tænkt over, at der faktisk er bakterier i kys? For ja, det er der. VIRKELIG mange. Se bare, hvad denne undersøgelse siger.

Millioner af bakterier

Vi eeelsker at kysse! Og måske bør vi virkelig undgå at tænke på, at vi deler en masse bakterier, når vi gør det. Og selvom der er mange ting, vi bør undgå, når vi kysser, så KAN vi ikke komme udenom, at vi både giver og får en masse bakterier. Men heldigvis gør det ikke så meget. Medmindre du eller din kyssepartner er syg, så er der ingen fare for, at bakterierne gør noget dårligt for dig. Man kan næsten sige, at kyssebakterierne er gode … Yes, alle 80 millioner bakterier.

Læs også: 9 piger indrømmer: Vores pinligste historier med porno

Hvorfor kysser vi?

Har du nogensinde overvejet, HVORFOR vi kysser? Umiddelbart er det bare, fordi det føles rart. Og så kan vi altså heller ikke komme udenom, at vores læber er spækket med receptorceller, ligesom vores fingerspidser er, og det er altså dem, der gør vores læber virkelig følsomme. Derfor betyder det også, at du får lyst til at kysse ENDNU mere, når du har gang i verdens bedste kys.
Receptorerne fra læberne sender nemlig en masse signaler til hjernen – og den begynder at udskille blandt andet dopamin og oxytocin (vores kærlighedshormon). Og det er altså kærlighedshormonet, der knytter os tættere sammen med den person, vi lige har kysset.

Det betyder derfor ikke noget, at der er bakterier i kys. Vores hjerner hjælper os nemlig, så vores fokus udelukkende er på, hvor skønt det føles at kysse. Så selvom det egentlig kan være reeet ulækkert at tænke på, at der er masser af bakterier i kys, så er det altså ikke noget, der påvirker os på nogen måde. Heldigvis.

Læs også: Så mange LORTEbakterier har han i sit skæg