Undersøgelse: Et varmt bad svarer til en gåtur på en halv time

En undersøgelse viser, at du kan forbrænde næsten lige så mange kalorier ved at tage et varmt bad som ved en løbetur

author
Emilia Jacobsen

Vil du hellere tage et varmt bad end at træne? Så er det faktisk muligt. Ja, du kan selvfølgelig altid droppe træningen og bare slappe af i stedet, men ifølge Cosmopolitan viser en undersøgelse altså, at et varmt bad er lige så effektivt som en gåtur på en halv time. Ikke dårligt, vel?

Læs også: Kan man gå i bad for ofte?

Nu skal du høre, hvordan det hænger sammen

Folkene bag undersøgelsen ønskede at finde ud af, hvad der sker med kroppen, når man hæver temperaturen i kroppen med en enkelt grad. Deltagerne skulle tage et cirka 40 grader varmt bad i en time. De skulle også cykle i en time. Nogle af resultaterne var ikke vildt overraskende. Eksempelvis forbrændte deltagerne flere kalorier, da de cyklede.

Men i undersøgelsen fandt man samtidig ud af, at hvis du tager et varmt bad i en time, svarer det til en gåtur på en halv time. Altså kalorie- og sundhedsmæssigt. Hvis du går i bad i en time i 40 graders varmt vand, forbrænder du nemlig 130 kalorier. Så næste gang din kæreste eller roomie brokker sig over, hvor lang tid du er i bad, kan du bare kaste denne artikel i hovedet på dem.

Og der ER faktisk flere fordele ved et varmt bad …

Farvel forkølelse

Er du forkølet for tiden? Eller har du problemer med allergi? Så hop i et varmt bad, og luk døren, så du kan udnytte alle de dampe, der bliver tryllet frem ved hjælp af det varme vand. Det løser hele snotsituationen i næsen.

Bedre søvn

Kan du huske, hvor træt du altid er efter en tur i svømmeren? Så træt bliver du også efter et langt bad. Kroppen bliver nemlig træt, når der sker store temperaturskift. Derfor er det en god idé at tage et varmt bad, hvis du har svært ved at falde i søvn.

Ømme muskler

Hvis du er øm efter dagens træning, kan du forkæle dig selv med et varmt bad. Det løsner nemlig musklerne op.

Læs også: 6 gode ting, der sker med din krop, når du går en tur