SÅ mange kalorier kan du forbrænde, når du sover

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Du har sikkert allerede styr på, hvor mange kalorier du forbrænder, når du dyrker forskellige former for motion. Og det kan også være, at du allerede ved, hvor mange kalorier du forbrænder, når du har grineflip med dine veninder. Og måske har du også HELT styr på, hvor mange kalorier du kan forbrænde, når du har sex. Men ved du, at du kan forbrænde kalorier, når du ligger i din seng og sover om natten? Yes, den er god nok. Det skriver Men’s Health.

Læs også: Kan man virkelig forbrænde kalorier ved at se gyserfilm?

Så meget forbrænder du

Faktisk er søvn ikke en heeelt passiv aktivitet – du formår nemlig at forbrænde kalorier, når du ligger og snorker i drømmeland. Det er dog lidt svært at regne ud HVOR mange kalorier, der er tale om. Det kommer nemlig blandt andet an på din krops genetiske opbygning, og hvor aktiv du har været i løbet af dagen. Der findes dog en udregning, der kan fortælle os, hvor mange kalorier vi i gennemsnit forbrænder, når vi sover.

Alle mennesker har et antal kalorier, vi forbrænder, når vi sidder stille. Det kaldes BMR – og i gennemsnit ligger det antal på 45 kalorier i timen. Din kropsfunktion falder til 95 procent, når du går fra at slappe af til at sove. Derfor hedder regnestykket altså 45 gange 0,95 X 8, hvis du sover otte timer om natten. Og det giver altså 360 kalorier, du har forbrændt – i søvne. Det er da meget godt klaret, ikke?

Tips til at forbrænde FLERE kalorier i søvne

Din krop forbrænder flest kalorier i søvne, når du er i den heeelt dybe søvn. Derfor kan et godt tip være, at du skal have en god søvnrutine. Du skal selvfølgelig også sørge for at få NOK søvn. Helst de her otte sammenhængende timer. Et andet tip er, at du helst skal sove i et køligt rum – helst mellem 15 og 20 grader. Så skal din krop nemlig forbrænde lidt flere kalorier for at holde dig varm.

Læs også: 5 afslappende måder at forbrænde kalorier på