SÅ mange timer skal du sove, hvis du vil undgå at få mareridt

Foto/ Shutterstock

author
Anja Bruneskjold

De fleste mennesker vil nok gerne undgå mareridt. Men heldigvis viser en undersøgelse, at du kan nøjes med kun at drømme gode drømme, hvis bare du sover et bestemt antal timer. Det skriver Men’s Health.

Okay, lad os bare være ærlige. ALLE vil gerne undgå mareridt – det kan jo være SÅ uhyggeligt og ubehageligt. Har du det ikke også sådan? Heldigvis viser en undersøgelse, at du faktisk selv kan gøre noget for at slippe af med de uhyggelige drømme. Og ja, det lyder måske skørt, at vi selv kan have en indflydelse på, hvad vi skal drømme om natten. Men det lader altså til, at den er god nok.

Læs også: Fald i søvn på UNDER 1 minut med dette trick

Så hvordan kan man undgå mareridt?

Der er naturligvis flere ting, som måske virker mere oplagte end antallet af timer i sengen. Ting som stress, bekymringer, angst og så videre kan nemt påvirke dine drømme negativt. Men hos de 846 mennesker, der deltog i undersøgelsen, fandt forskerne faktisk en sammenhæng mellem mareridt og antallet af timer, de sov hver nat. Det viste sig nemlig, at 35 procent af deltagerne havde højere risiko for at få mareridt, hvis de sov længe – når man altså sammenlignede med de personer, der IKKE sov længe.

Men hvornår har man så sovet længe? Ifølge undersøgelsen var det altså når folk sov mere end ni timer hver nat. Det er naturligvis ikke smart ikke at få nok søvn – men mere end ni timer er altså i overkanten, hvis du gerne vil undgå mareridt. Umiddelbart tyder det i undersøgelsen på, at du i stedet skal sove mellem syv og ni timer hver nat, hvis du vil undgå mareridt. Der er naturligvis ingen garanti, fordi andre ting også spiller ind. Men det lader altså alligevel til, at antallet af søvntimer kan gøre en stor forskel for dig.

Læs også: Derfor skal I sove nøgne sammen